De nieuwe MacBook Pro doet het alleen goed als je hem in de vriezer legt

Veel gebruikers zijn teleurgesteld in de nieuwe MacBook Pro. Een aantal heeft hem zelfs geretourneerd. De laptop haalt bij lange na niet de prestaties die Apple belooft. Tenzij je hem in de vriezer legt.

Dat ontdekte Dave Lee op zijn Dave2D YouTubekanaal. Alleen dan haalt de gloednieuwe laptop met Intel Core i9-processor de snelheid van 2,9 GHz waarmee Apple adverteert. Voordat Dave het apparaat afkoelde in de diepvries presteerde het nog slechter dan zijn voorganger. “De i9 in deze MacBook haalt niet eens het basistoerental”, klaagt Lee in zijn video.

Het probleem is dat het koelingssysteem de hitte van de zware processor niet aan kan en dan automatisch vertraagt om schade door oververhitting te voorkomen. In de vriezer werd de laptop kouder en werd de beloofde snelheid wel bereikt. Het lijkt er dus op dat Apple een veel te zware processor in een laptop heeft gestopt die dat niet aan kan.

Veel anderen hebben het probleem ook ontdekt en brachten de laptop al terug naar de winkel. Één persoon schrijft op Reddit: “Wat me helemaal verbijstert is dat Apple dit óf niet wist, óf wel, maar toch tot de release besloot. Het is onverschilligheid of  hoogmoed, en geen van beide is goed.”

 

Bron(nen):   Business Insider