Ajax toont karakter en wint ook met 3-2 van Feyenoord

voetbal
door anp
zondag, 20 maart 2022 om 16:49
ajax toont karakter en wint ook met 3 2 van feyenoord1647792319
Ajax heeft het abonnement op een ontsnapping en zege van 3-2 met nog een wedstrijd verlengd. De koploper knokte zich in het thuisduel met Feyenoord tot tweemaal toe terug van een achterstand en won dankzij een treffer van Antony opnieuw met 3-2, net als tijdens de vorige competitieduels met SC Cambuur en RKC Waalwijk. Ajax blijft door de benauwde zege koploper. PSV volgt op 5 punten maar speelt zondag nog tegen Fortuna Sittard. "Een sportman staat altijd weer op. We zijn er weer bij", zei Erik ten Hag in de aanloop naar het thuisduel van zijn Ajax met Feyenoord. De trainer had het idee dat zijn ploeg de uitschakeling door Benfica in de Champions League wel een plekje had gegeven. Maar niets was minder waar. Niet Ajax maar Feyenoord begon gretig aan de wedstrijd. De bezoekers durfden het aan om de thuisploeg al op eigen helft onder druk te zetten. Dat leverde in de 8e minuut de openingstreffer op. Jens Toornstra was Jurriën Timber te snel af. Doelman André Onana voorkwam nog dat Guus Til scoorde maar was kansloos na de rebound van Luis Sinisterra (0-1). De Colombiaan maakte de eerste treffer voor Feyenoord in de ArenA sinds 2 april 2017, toen Michiel Kramer scoorde. Ajax kwam in de 24e minuut op gelijke hoogte. Ofir Marciano, de vervanger van de geblesseerde doelman Justin Bijlow, kreeg een schot van Ryan Gravenberch onvoldoende onder controle. Sébastien Haller profiteerde en maakte zijn twintigste competitietreffer. Vier minuten later leidde Feyenoord alweer. Dit keer was het Steven Berghuis die de bal inleverde aan Fredrik Aursnes. Til slaagde er nu wel in Onana te passeren. Van de dit seizoen zo bewierookte defensie van Ajax is de laatste weken weinig meer over. De club incasseerde tijdens de vorige competitieduels met SC Cambuur en RKC ook al twee tegentreffers. Een deel van de aanwezige fans hielp Ajax ook niet. Zij waren na vijf klassiekers zonder puntenverlies op rij kennelijk niet meer gewend aan tegenslag. Ze floten doelman Onana steeds uit omdat hij aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt. Na een foute bal van Daley Blind werd de naam van wisselspeler Nicolás Tagliafico gescandeerd. Ajax zette Feyenoord na rust wel onder druk en verdiende zo weer de steun van de eigen aanhang. Timber was dichtbij de gelijkmaker maar kopte op de lat. De ingevallen Brian Brobbey kopte voor een nagenoeg vrij doel naast. Uiteindelijk verzilverde Tadic in de 78e minuut een vrije trap en maakte Antony in de slotfase de winnende treffer. De Braziliaan moest in blessuretijd met een tweede gele kaart van het veld.