Schöne voelt zich leeg na Deens penaltydrama

voetbal
door anp
maandag, 02 juli 2018 om 8:25
schone voelt zich leeg na deens penaltydrama1530512888
NIZJNI NOVGOROD (ANP) - Lasse Schöne voelt zich ,,helemaal leeg van binnen'' na het Deense penaltydrama op het WK. De middenvelder van Ajax miste net als Christian Eriksen (ex-Ajax) en Feyenoorder Nicolai Jørgensen vanaf elf meter in de strafschoppenserie tegen Kroatië (2-3). ,,Ik had een plan, ik wilde de keeper de andere hoek op sturen'', vertelt Schöne bij de NOS. ,,Maar hij pakte de bal goed. Of ik schoot hem gewoon slecht in.''
De achtste finale in Nizjni Novgorod kende een spectaculair begin. Beide landen kwamen binnen 3 minuten en 39 seconden tot scoren, een record op het WK. ,,Kroatië was in de eerste helft de betere ploeg, wij hadden moeite met ons positiespel. In de tweede helft deden we dat beter'', zei Schöne, die direct na rust in het veld was gekomen. Kroatië kreeg diep in de verlenging een strafschop, maar doelman Kasper Schmeichel stopte de inzet van Luka Modric.
,,En daarna kwam die penaltyserie. Wij hebben een heel goede keeper, maar we hielpen hem niet echt met drie missers, dat is te veel'', erkende Schöne. ,,Natuurlijk kunnen we trots zijn op wat we hebben bereikt, maar voorlopig zal de teleurstelling wel overheersen.''