9000 Keizerpinguins krijgen voor ‘t eerst mensen op bezoek (video)

Een groep ontdekkingsreizigers heeft voor het eerst een kolonie van 9000 Keizerpinguins in Antartica bezocht. De kolonie was tot voor kort onbekend. Onderzoekers ontdekten de pinguins op satellietbeelden. Het viel ze op dat er veel  vervuiling was van de witte omgeving: Dat bleek de poep van de 9000 pinguins te zijn. Het is een van de grootste kolonies op Antartica. Ze kunnen ruim een meter groot worden.

Bijzonder is dat de kolonie lijkt te groeien. Door de opwarming van de aarde hebben dieren in poolgebieden het vaak moeilijk. Dat geldt kennelijk niet voor deze groep. De onderzoekers telden een ongewoon aantal jonge pinguins in de kolonie. Milieu-deskundigen zeggen dat de Keizerpinguins op veel plekken in de poolgebieden een bedreigde diersoort zijn.

Meer over het werk van pinguin-onderzoekers:

Bron(nen):   NatGeo  HuffPost    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Nou zwaai maar weer dag met je handje tegen dit stukje ongerept natuur. Misschien ben ik voorbarig maar ik wed dat er moet nu weer vanalles onderzocht worden in naam van de ‘wetenschap’. Weg rust voor de natuur, weg precaire balans, de mens gaat het allemaal wel weer even regelen.

 2. kletsmajoor

  Ter info, uit satelietdata blijkt: de zuidpool warmt niet op, de ijsdikte groeit. Alleen op het piepkleine schiereilandje (vergeleken met de rest van het continent) waar de basis van de onderzoekers staat is lokaal enige opwarming geconstateerd.

 3. wezijnniethetzelfde

  het is toch andersom,, de keizerpinguins gaan de mensen bekijken?

 4. besserwessie

  Terloops wordt het hier weer even ingehamerd.

  “Door de opwarming van de aarde hebben dieren in poolgebieden het vaak moeilijk”
  Ja hoor Charles iedereen zegt het elkaar na.

 5. besserwessie

  Het wordt er terloops nog weer even ingehamerd:

  “Door de opwarming van de aarde hebben dieren in poolgebieden het vaak moeilijk”
  Beste Charles, die opwarming daarr zijn vele vraagtekens bij te zetten.

 6. John

  De klimaatsceptici laten hier ook weer geen kans voorbijgaan.

Reacties niet toegestaan