Jammer: geen leven op Mars

Als er enige vorm van leven op Mars zou zijn dat lijkt op ons soort leven, dan zouden er sporen van methaangas moeten zijn, omdat dat vrijkomt bij de afbraak van levende organismen. Enige jaren geleden baarde het feit dan ook opzien dat methaan waargenomen zou zijn met telescopen. Maar we moeten de hoop op Marsmannetjes, zelfs microscopisch kleine exemplaren, vermoedelijk opgeven. Het wagentje dat de Nasa al geruime tijd op Mars heeft, de Curiosity, heeft maanden lang op verschillende plaatsen gezocht naar sporen van methaan, maar niets aangetroffen. ''De dampkring van Mars was ongeveer 4 miljard jaar geleden rijk aan zuurstof, ruim voor de opkomst van zuurstof in de atmosfeer van de aarde 2,5 miljard jaar geleden. Waarschijnlijk was de rode planeet nat en warm miljarden jaren voor de aarde rijk aan zuurstof werd'', concludeerden wetenschappers eerder dit jaar. Dat deed de hoop stijgen dat er ooit ook leven was. Maar de feiten lijken anders uit te wijzen

Bron(nen):   Newser      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    Ik heb het orginele artikel gelezen. Wat ik hier lees is het product van het orgineel met de transferfunctie van de auteur. Het gespeculeer van de auteur heeft de grootste bijdrage in de overdracht.

  2. kletsmajoor

    Er zijn ook microorganismen die geen methaan uitstoten. Dit resultaat betekend dus nog niet dat er geen leven op Mars is. Hooguit dat de kans op leven kleiner moet worden ingeschat.

Reacties niet toegestaan