In de MRi-scanner blijkt: honden hebben emoties

Wat een beetje hondenbezitter allang weet is met heel veel moeite vastgesteld in de MRi-scan: honden hebben vermoedelijk emoties. Het grootste probleem bij het doen van de proeven was de vraag hoe je honden zo ver krijgt dat ze zonder verdoving de scan in gaan zonder in paniek te raken. Een van de onderzoekers liet haar hond daartoe aan de scan wennen in een nagebouwde scan. Zo leerde de hond een minuut stil te blijven liggen in de scan met de ogen open. Tijdens het experiment bleek dat de hond extra hersenactiviteit heeft als er handgebaren worden getoond die te maken hebben met eten, of als de eigenaar terug loopt in het beeld na even weg te zijn geweest. Dat doet de honden iets. Emotie dus. Dieren hebben emotie,  zou hiermee zijn aangetoond, schrijft de New York Times

Bron(nen):   New York Times      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Waarschijnlijk zijn er nog veel meer dieren die emoties voelen, interessant gegeven.

 2. grasspriet

  Ik sta altijd weer versteld van zoveel onvermogen tot empatie en zoveel domheid bij sommige exemplaren van het menselijk ras.
  Ieder levend wezen heeft emoties! Ieder levend wezen heeft zijn eigen persoonlijkheid, karakter, voorkeuren en onhebbelijkheden.
  Zijn wetenschappers nou echt zover van de natuur vervreemd dat ze dit soort dingen eerst door een test moeten vaststellen voordat ze het geloven? Dat is niets minder dan zielig.
  Het geeft aan hoe bekrompen sommige exemplaren van ons ras zijn. Diep triest.

Reacties niet toegestaan