Huishoudelijk werk leidt tot meer passie

Het verrichten van huishoudelijk werk is de beste manier om seksueel onaantrekkelijk te zijn, zou u kunnen denken. Het ondankbare gesloof is een noodzakelijk kwaad en kent helaas geen beloning.
Edoch, hier komt de wetenschap en wat blijkt?
Hoe meer mannen en vrouwen werken in de huishouding (schoonmaken, klein onderhoud, kinderen vervoeren, rekeningen betalen, de tuin doen), hoe vaker ze seks met elkaar hebben.
The Wall Street Journal komt vandaag met een onderzoek, verricht onder 6.877 getrouwde stellen dat uitvoerig staat bescheven in de Journal of Family Issues, en komt met een soort van samenvatting.
Hoe zit het precies? 
Wie buiten de deur hard werkt, heeft eerder zin in z'n partner, dat heet een feit te zijn. Hard werken binnenshuis zou eenzelfde effect sorteren.
Verder is dat boenen en wassen een teken van commitment; kijk eens hoe ik investeer in ons gezin, lijkt de uitslover tegen zijn partner te willen zeggen - en hij zou vervolgens voor deze inspanningen worden 'beloond.'
Weer een andere getuigenis legt de nadruk op de intieme kanten van dit eenvoudige en dagelijkse werk; bovendien toont het een genereuze kant van iemands karakter; dat schoonmaken doe je niet voor jezelf, maar voor de ander en de ander die zoiets ziet, apprecieert dit bijzonder.
U doet er goed aan het artikel in The Wall Street Journal te lezen, maar één aspect blijft in onze ogen toch onderbelicht. Volgens het hierboven aangehaalde onderzoek leidt harmonie en wederzijds respect tot lust, terwijl je toch ook zou kunnen denken dat juist het omgekeerde het geval is.
Hoe dan ook, terwijl u verder leest, gaan wij nu even snel de badkamer een beurt geven.

Bron(nen):   The Wall Street Journal