10 feiten die iedere vrouw moet weten over het mannenbrein

Livescience, dat zich tot doel stelt wetenschap begrijpelijk te maken, heeft een lijst van 10 feiten over de manier waarop de bedrading van mannen in elkaar zit, die belangrijk zijn voor degenen die met mannen moeten omgaan. We noemen er 5.
Mannen zijn emotioneler dan vrouwen
Vanaf de geboorte wordt jongens geleerd hun emoties te onderdrukken. Maar onder de oppervlakte broeit minstens zoveel als bij vrouwen. De evolutionaire verklaring kan zijn dat de natuur de emotie bij mannen heeft omgezet in gedrag: vluchten of vechten.
Wie is de baas
Mannen kunnen niet omgaan met situaties waarin onduidelijk is wie de baas is. Daarom zijn mannen geschikt voor het leger en voor heel hiërarchische bedrijven. Daardoor daalt hun testosteron gehalte en worden ze kalm. Maar als ze niet weten of zij de baas zijn of iemand anders, raken ze in de war. Die dans om de macht begint als jongens 6 zijn.
Het erf verdedigen
Vrouwen hangen meer aan bezit, mannen aan de plaats. Mannen zijn door de evolutie voorbestemd om de woonstede te verdedigen tegen gevaar en dat doen ze nog steeds. Zie bijvoorbeeld hoeveel mannen bij de rijdende rechter belanden met problemen rond de plaats van de heg.
Aanstaande vaders
In de maanden voor de geboorte van hun kind ondergaan ook mannen een hormonale verandering. Het prolactine gehalte stijgt, het testosterongehalte daalt. Ze worden er aardiger van en coöperatieve. Na de geboorte wordt alles uiteraard weer normaal.
Mannen kunnen slecht tegen eenzaamheid
Mensen hebben mensen nodig. Maar mannen meer dan vrouwen. Vooral oudere mannen blijken kwetsbaar. Ze zijn ook slechter in het aangaan van vriendschappen, zeker op latere leeftijd. Dus het beste wat hen kan overkomen om lang gezond te blijven is dat ze getrouwd zijn en dat hun vrouw hen overleeft.

Voor mannen en overspel (valt mee na hun 30ste) hun verlangen naar het huwelijk, en andere bijzonderheden, volg de link.

 

Bron(nen):   Livescience