Sperma maakt gelukkig en roken is gezond!

Elke week weer blijkt iets waarvan we denken dat het slecht voor ons is, juist een heilzame werking te hebben. Deze week blijk je van koffie sneller af te vallen, daarvoor was het pizza die tegen kanker beschermt en bij herhaling is het rode wijn dat voor alles goed is. Hoe wetenschappelijk zijn al die onderzoekjes eigenlijk? Zou het soms zo zijn dat je de onderzoeksresultaten die je graag wilt zien ook vindt? En dat seks zonder condoom, roken, vet eten en zwaar drinken eigenlijk dus óók gezond zijn?

Jawel, dat klopt echt. Zoals met die seks zonder condoom. Uit een onderzoek van een Amerikaanse universiteit kwam naar voren dat de vrouwen wiens partner geen condoom gebruikt, gelukkiger zijn. Reden? Een stofje in sperma dat het humeur beïnvloedt. ‘Als we die stof uit sperma konden distilleren, zouden we een nieuw geneesmiddel tegen depressie hebben.’ Sperma blijkt trouwens ook verslavend en als je tijdens de zwangerschap aan veel sperma blootstaat, heb je een minder problematische zwangerschap want het versterkt je immuunsysteem. En o ja, de wetenschappers ontdekten dat de positieve effecten van sperma het sterkst zijn als het oraal wordt ingenomen. Even slikken dus.

Goed, nog ééntje: ook roken is goed voor u. Rokers zetten namelijk nog een beetje een rem op de westerse epidemie van vetzucht. Uit veel studies blijkt dat rokers dunner zijn dan niet-rokers. Daarnaast werkt roken preventief bij een aantal vormen van dementie.

Voor wie wil weten waarom stress, het gebruik van mobiele telefoon, heel veel tv kijken en het luisteren naar harde eentonig muziek, boksen, heel hard motorrijden en zout eten ook gezondheidswinst oplevert, zie:

Bron(nen):   The Guardian