Er zijn mensen die denken dat de aarde niet opwarmt, maar er zijn geen planten en dieren die dat denken

De eerste wespen zijn gesignaleerd. En vogels zingen in de ochtend enthousiast alsof het voorjaar is. „We zitten midden in het hooikoortsseizoen. Ik ken mensen die al enkele keren hun gras hebben moeten maaien deze winter,” zegt bioloog Arnold van Vliet in De Telegraaf. Volgens de bioloog verschijnen er door de veranderende temperaturen ook nieuwe soorten in ons land. En wordt het voor koude minnende planten en dieren te warm. Want er zijn mensen die denken dat de aarde niet opwarmt, maar er zijn geen planten en dieren die dat denken. De temperaturen worden zo snel hoger dat planten en beesten het tempo nauwelijks kunnen bijhouden. Van Vliet tegen De Telegraaf: „Planten en dieren zien we daar heel sterk op reageren. Van alle 1200 plantensoorten die in ons land voorkomen, zijn er de afgelopen twintig jaar 100 bijgekomen. Dat is gigantisch veel op dat aantal van 1200. Wat dieren betreft, nemen libelles, vogels, krabben en kreeften sterk toe. Koudeminnende dieren als kemphaan, grutto en velduil zullen uit ons land vertrekken.” Er is ook goed nieuws: als het zo doorgaat kunnen over een paar weken de eerste asperges worden gestoken

Bron(nen):   Der Telegraaf      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De titel is te pathetisch voor woorden. Het is een uitzonderlijk zachte winter. Afgelopen winters waren een stuk kouder en de dieren en planten reageren op de huidige omstandigheden. Normaal gedrag. Vorig jaar laag alles ruim een maand achter, toen hoorde je niemand. Nu warmt de Aarde weer op. Ga eens wat nuttigs doen.

  • Heldoppantoffels

   Helemaal mee eens, hou ook svp eens op met het plaatsen van dit soort onzinnige artikelen.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. kletsmajoor

  Weer is geen klimaat. Weer is chaotisch, daarom is klimaat gedefinieerd als het 30-jarig gemiddelde van het weer. Klimaatverandering is dus een trend in het 30-jarig gemiddelde en niet het verschil tussen de winter van dit jaar en de winter van vorig jaar.

 3. Marco Gorter

  Helemaal eens met de reactie hieronder van kletsmajoor en Dead Silence.
  Toch wil ik ook nog vermelden dat ik enorm kan genieten van dit mooie zachte weer en wat mij betreft houden we de winters zo 😉
  Afgelopen weekend weer heerlijk in de tuin bezig geweest, eerste glaasje wijn dit jaar buiten in het zonnetje gedronken (wel met jas en maar geen glühwein!).

 4. Karl Ruprecht Kroenen

  Planten en dieren denken niet.

 5. Pietje_Precies

  Er waren ook mensen die dachten dat de aarde niet opwarmde, dat nog eens wilden bevestigen met een onderzoek, die vast kwamen te zitten in zomerijs in Antarctica, wat daar nooit had mogen zijn.
  Er zijn ook Amerikanen die nog nooit zo’n strenge winter voor hun kiezen hebben gekregen.
  er zijn ook mensen die denken dat ze pro actief het klimaat kunnen beinvloeden. Die geloven nog steeds in de hockeystick grafiek waarvan al onomstotelijk is vastgesteld dat die niet deugt. Nou die mogen ze van mij in het gekkenhuis plaatsen. dan ga ik lekker in een shirtje het gras maaien.

  • Bart Matthesius

   Vertel eens, hoe is de ondeugdelijkheid van de hockeystickgrafiek onomstotelijk vastgesteld?

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 6. Grietver

  “Want er zijn mensen die denken dat de aarde niet opwarmt”

  Wel.nl zou er beter aan doen om dit soort alarmistische complottheorien niet te ventileren. Er is namelijk onderzocht wat dit soort mensen ECHT denken. En van die mensen die zouden denken dat de aarde NIET opwarmt, denkt in werkelijkheid 81% dat de aarde WEL opwarmt. Hier de (voorlopige) uitslag van een survey onder dit soort mensen:

  “96% of respondents said that atmospheric CO2 levels are increasing with 79% attributing the increase to man-made sources. 81% agreed that global temperatures had increased over the 20th century and 81% also agreed that CO2 is a warming gas. But only 2% believed that increases in CO2 would cause catastrophic global warming.”

Reacties niet toegestaan