Vingerlengte man verraadt zijn aantrekkelijkheid

Onderzoekers gingen na of de aantrekkelijkheid van de stem, lichaamsgeur en gelaatstrekken samenhangen met de vingerlengte. Daarvoor fotografeerden ze 49 mannen tussen de 18 en 33 jaar oud met een neutrale gelaatsuitdrukking. Daarna lieten ze hen klinkers en zinnen inspreken en gedurende 24 uur een watje onder de oksel dragen. Die drie factoren werden beoordeeld door studentes tussen 18 en 34 jaar oud.

Wat betreft vingerlengte werd de lengte van de wijsvinger gedeeld door de lengte van de ringvinger. De gemiddelde coëfficiënt lag op 0,97. Het aantrekkelijkst waren mannen met een waarde van rond de 0,94. Zij hadden onder andere een symmetrischer gelaat. De groei van de ringvinger zou afhankelijk zijn van de concentratie van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Volgens het team zijn de resultaten het bewijs dat de hormonen in de baarmoeder invloed hebben op de gezichtsvorming van de foetus.

De lichaamsgeur en stem vertoonden geen samenhang met de vingerlengte. Die kenmerken zouden volgens de wetenschappers dus pas later in het leven beïnvloed worden door hormonen.

Bron(nen):   De Morgen