Van drank word je geen naarling, je vindt het alleen niet erg dat je er een bent

Alcohol veroorzaakt geen slecht gedrag, maar maakt dat je minder geeft om het schaamtegevoel, dat blijkt uit hersenscans.
Wetenschappers maten de hersenactiviteit van mensen tussen 21 en 35 jaar wanneer ze een moeilijke computertaak maakten. Een derde van hen kreeg alcoholische drankjes, de anderen een ander drankje of een placebo. Ze volgden ook de veranderingen in het humeur van de deelnemers en de precisiteit. Daaruit blijkt dat het alarmsignaal in de hersenen als gevolg van de fouten of stommiteiten veel minder duidelijk was bij wie onder invloed van alcohol is. De dronken proefpersonen wisten we; dat ze fouten maakten, maar het kon hen niet schelen.
Professor Bruce Bartholow: "Wanneer we een fout maken, neemt de activiteit in het brein toe dat verantwoordelijk is voor de controle van het gedrag. Dit stuurt een alarmsignaal naar de andere delen die indiceren dat er iets fout ging. De resultaten tonen dus aan dat alcohol niet het besef van fouten beperkt, maar het vermindert wel hoeveel je hierom geeft."
We worden niet slechter, dommer of lomper, we worden eerlijker.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws