Leesbril binnenkort overbodig?

Het duurt niet lang meer of een leesbril achter de computer wordt overbodig. Onderzoekers zijn ver met beeldschermen, die zicht corrigeren. De wetenschappers van Berkeley hebben computeralgoritmes ontwikkeld die slecht zicht verbeteren, zodat computergebruikers tekst en beeld scherp kunnen zien zonder bril of lenzen. De technologie kan mogelijk honderden miljoenen mensen helpen, die nu een bril gebruiken om op hun smartphone, tablet of laptop goed te kunnen lezen.
In het begin zal vooral ouderdomsverziendheid worden gecorrigeerd, maar later kunnen ook meer complexe visuele problemen worden verholpen.
Het algoritme past de intensiteit van het licht aan dat in een bepaalde richting uit een pixel straalt. Afhankelijk van de visuele beperking van de gebruiker wordt het algoritme veranderd.
Al eerder bestond technologie die zicht kon corrigeren via een scherm, maar tot nu toe resulteerde dat in beeld met een te laag contrast. De nieuwe schermen werken met verbeterde algoritmes die dat probleem moeten verhelpen. Volgende maand wordt het eerste prototype gepresenteerd.

Bron(nen):   Science Daily