Wat onze hersenen vinden van andere rassen

De psychologie leerde ons al dat blanken er langer over doen om positief te reageren op een plaatje van iemand die niet blank is (en met name zwart) dan op plaatjes van rasgenoten. Hersenen onderzoek geeft daar, vertelt Nature, een bodem voor. Voor het verwerken van informatie over andere rassen komen meer hersendelen in actie. Dat duidt er op dat er eerst de instinctieve reactie is ('dat is een vreemd iemand') en dat de rationele correctie ('maar dat is niet erg')
De schrijver van het artikel in Nature klaagt dat er weinig geld is voor dit type onderzoek.
Terwijl het toch interessant zou zijn om te weten of racisme cultureel, aangeleerd en slecht is, of natuurlijk, aangeboren en onvermijdelijk

Bron(nen):   Nature      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. JOOP de VRIES

    Racisme is door witte europese mensen gefrabiceerd om de wereld te kunnen onderwerpen met pseudo wetenschap. Daar hoef je geen miljoenen aan te spenderen om het te onderzoeken ( en de onderzoeken worden naar alle waarschijnlijkheid uiteraard door witte onderzoekers verricht!). Spendeer liever geld aan de herschrijving van de geschiedenis, vrij van eurocentrische denkbeelden en fabels. Leer de ” echte “geschiedenis op alle basisscholen omdat bij kinderen de witte indoctrinatie daar reeds begint. Dat zou al een eerste stap in de goede richting kunnen zijn.

Reacties niet toegestaan