Penis weer eens opgemeten: wat is normaal?

Wetenschappers hebben zich weer eens gebogen over de lengte van de penis. Gelukkig kunnen ze melden dat 95 procent van de mannen een normale penislengte heeft. Dat wil zeggen tussen de 10,5 en 16 centimeter in erectie. Tot die conclusie komen Britse onderzoekers van het Londense King's College, nadat ze maar liefst 15.000 penissen hebben bestudeerd. De onderzoekers verzamelden de resultaten van 20 eerdere studies naar penisafmetingen. 'We geloven dat ons onderzoek artsen helpt om mannen ervan te overtuigen dat hun geslachtsdeel een normale lengte heeft,' zegt hoofdonderzoeker en psychiater David Veale. En dat is niet zo vanzelfsprekend als het misschien lijkt. Uit eerder onderzoek blijkt dat 85 procent van de vrouwen tevreden is met de penislengte van hun partner, terwijl maar 55 procent van de mannen content is met hun jongeheer. In ontspannen toestand heeft 95 procent van de mannen een penis tussen de 6,5 en de 11,5 centimeter lang. In erectie wordt dat tussen de 10,5 en 16 centimeter. En 'er zijn geen aanwijzingen voor verschillen tussen rassen', schrijven de onderzoekers.

Bron(nen):   Volkskrant      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Voor elke 20 is er dus een …:D
  http://www.channel4embarrassingillnesses.com/galleries/penis-gallery/

 2. Daniel

  Ze moeten eens ophouden met steeds weer penissen te meten.
  Iedere keer weer zo’n vrouw met een schuifmaat aan de deur zit me tot hier (tot voorbij de navel).

 3. Victor Verlon

  Na de geruststelling, mag er meer nadruk gelegd worden op het feit dat de kwaliteit van een seksleven niet hoofdzakelijk wordt bepaald door penisformaat!

 4. Windows 8

  Een sharia-rechtbank in Nigeria buigt zich over een opmerkelijk echtscheidingsverzoek. Aisha Dannupawa wil na een week getrouwd te zijn geweest alweer van haar man af wegens de omvang van zijn penis.

  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/woman-files-divorce-after-one-5270875

 5. DoubleUC

  Nou.. dan ben ik met ‘op de kop af’ 20cm een een abnormailteit….. 🙁

 6. salute

  Gelukkig, met mijn lul van 14 a’15 cm kan ik weer rustig gaan slapen, haha. De lengte is voor sommige vrouwen van groot belang maar voor de meeste vrouwen is het belangrijker wat je er mee kunt.

  Overigens, het verhaal is nog niet compleet. Mannen denken anders. Als vrouwen aan seks denken dan bedoelen ze eigenlijk dat ze behoefte hebben aan intimiteit. Als vrouwen lekker klaar willen komen dan gebruiken 98% van de vrouwen liever de vibrator en/of de dildo.

Reacties niet toegestaan