De beste manier om in slaap te vallen, is proberen wakker te blijven

Proberen om niet in slaap te vallen, zou helpen om in slaap te vallen, beweren onderzoekers van de universiteit van Glasgow. Het zou een wel heel eenvoudige oplossing zijn voor een probleem waar een derde van de Nederlanders mee kampt. In onderstaande video legt psycholoog Richard Wiseman uit: 'Wetenschappers vroegen aan een groep mensen met insomnia om zo lang mogelijk wakker te blijven. Ze vergeleken hun resultaten met die van proefpersonen die ze hadden gevraagd om zo snel mogelijk in te slapen.'
'De proefpersonen die wakker moesten blijven mochten niet uit bed, de computer gebruiken of tv kijken. Ze dienden hun ogen open te houden. Alleen knipperen was toegestaan. Opvallend: de groep die wakker moest blijven viel sneller in slaap dan de groep die moest inslapen. Proberen wakker te blijven, helpt dus juist om in slaap te vallen.' Vermoedelijk speelt daarbij een rol dat de moeilijke slapers niet wanhopig proberen om de slaap te vatten. Het idee 'ik moet slapen' brengt wellicht onrust met zich mee, die mensen wakker houdt.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Twan

    Goed mogelijk! Als ik in bed mediteer heb ik moeite om wakker te blijven, ga ik liggen om te slapen heb ik moeite om in slaap te komen.
    Als ik een film kijk wil ik wakker blijven maar val meestal toch in slaap, als ik tijdens de film wel wil slapen val ik ook in slaap, snappie?

Reacties niet toegestaan