Mannen in pak kijken anders naar de wereld

Een man in pak ziet er niet alleen goed uit, hij voelt zich ook beter, dan wanneer hij zijn dagelijkse kloffie aan heeft. Dat blijkt uit onderzoek van de Columbia Universiteit. De onderzoekers bestudeerden of formele kleren, zoals een maatpak, de kijk op de wereld van mensen verandert. En dat bleek inderdaad zo te zijn. "Wanneer mannen een pak dragen, voelen ze zich meteen machtiger en dat verandert hun kijk op allerlei zaken," vertelt Abraham Rutchick, een van de onderzoekers. Je zou misschien verwachten dat ze door het gevoel van macht, arroganter zouden worden, maar dat is niet zo. Volgens de onderzoekers worden mannen juist meer solidair en zijn ze positiever ingesteld, wanneer ze formeel gekleed gaan. Ze zouden bovendien minder impulsief worden en rationeler handelen. Klein nadeeltje: mannen in pak kunnen minder goed tegen kritiek. Het maakt daarbij niet uit hoe vaak de mannen een pak aantrekken.  

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  https://www.youtube.com/watch?v=7wRHBLwpASw

 2. Dead Silence

  Ik loop er altijd casual bij. Ik lach om mannen in pak. Het ziet er indrukwekkend uit met een strakke kop “k” erop, echter mijn ervaring is dat hoe duurder het pak “p”, hoe leger het hoofd “h” => kph=constant.

 3. Janneke van Vught

  Mannen in pakken zijn viezeriken. Niet dat ze hun handen niet thuis kunnen houden, maar iemand in een spijkerbroek of casual kleding draagt een zijn broek over het algemeen 2 of 3 dagen daarna gaat ie de was in.
  Ik ken heel veel mannen in pak waarvan het pak als je geluk hebt een keer per maand naar de stomerij gaat. Ik heb het over mannen in zeer respectabele functies. Ze hebben meerdere pakken dus echt stinken doen ze meestal niet maar ik blijf het ranzig vinden.

  • Boven Jan

   Een beetje man heeft minstens 3 a 4 pakken, als je drie keer per week een pak draagt, deze afwisselt en de vier andere dagen casual gekleed gaat, dan is met één keer per maand je pakken stomen niets mis. Dus wat is het probleem?

   (in antwoord op Janneke van Vught)
 4. Grietver

  Wat een mooie eigenschappen bevorderd het dragen van een pak. Een soort ‘adel verplicht’?

 5. AT

  Mijn theorie is dat door het dragen van een pak, veel competitiviteit gedreven negatieve gedragingen minder worden, omdat een man zich zekerder en volwaardiger voelt. Ook door het formele voelt een man zich representatiever en let meer op het beeld dat hij uitstraalt. Met casual kleding kun je makkelijker opgaan in de massa.

Reacties niet toegestaan