VU liegt over kwaliteit faculteiten

Na de reuring over de tv-opnamen door Reinout Oerlemans, waarbij patiënten van de VuMC stiekem werden gefilmd, en de onprofessionele ruzies tussen de longspecialisten, is de Vrije Universiteit van Amsterdam weer in het nieuws. Spits meldt dat de websites van de faculteiten Antropologie, Sociologie en Politicologie ten onrechte melden dat ze als beste uit de bus kwamen volgens de jaarlijkse studie-enquete van Elsevier. Dat ontdekte de nieuwssite van de studenten Soggen.nl. Volgens Elsevier echter was Sociologie de slechtste faculteit, Politicologie de op een na de slechtste, en Antropologie weer geen eerste. De VU zoog volgens Soggen.nl zelfs details uit haar duim. Bij de studie Engelse Taal en Cultuur staat: ,,Deze opleiding krijgt in de Elsevier studie-enquête al jaren hoge waarderingen voor de kwaliteit en inzet van docenten, en de kwaliteit van de colleges. Ook zijn studenten zeer tevreden over de aansluiting van de leerstof op de tentamens, de faciliteiten en de inhoud van het studieprogramma.” De opleiding is de op een na slechtste. De VU heeft volgens eigen zeggen de website 'netjes' aangepast.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  De concurrentiestrijd is fnuikend voor de samenleving. En al die bonussen zijn de mens onwaardig.
  Mensen horen uit een innerlijke drang kwaliteit te leveren en niet voor een bonus.

  • BartvanOerle

   “Mensen horen uit een innerlijke drang kwaliteit te leveren en niet voor een bonus.”

   Waarom ga jij niet met een groep eensgezinden een bedrijf starten? Maakt niet uit in welke sector, als jullie geen bonussen uitdelen, hebben jullie een flink concurrentievoordeel. Jullie leveren dan vanuit jullie innerlijke drang kwaliteitsproducten voor een lage prijs, en iedereen zal vol lof over jullie bedrijf praten. Jullie zijn helden!

   Of werkt het stiekem toch niet zo?

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Werken in dienstverband geeft ook enige bescherming. Gelukkig heb ik vaker bij bedrijven gewerkt waar kwaliteit werd gewaardeerd, dan bij andere.
    Het mocht even duren. De besparingen werden vooral gevonden in de uitvoering in eigen beheer.

    Ik ben wel verbaasd dat je geen feeling lijkt te hebben met dat innerlijk gevoel.

    (in antwoord op BartvanOerle)
 2. Pietje_Precies

  ah, ze begrepen bij de VU al niet waarom die letters op z’n kop stonden in de ranglijst……

Reacties niet toegestaan