Zeg me hoe u danst...

Wetenschap
door Admin
woensdag, 20 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wie vertoont welk gedrag op de dansvloer en welke betekenis kunnen we aan deze verschillende dansrituelen geven?
Deze hoogst belangrijke vragen komen vandaag in Der Spiegel aan de orde en daarbij is de hulp ingeroepen van de Britse psycholoog Peter Lovatt - bijgenaamd Dr. Dance - die zich langdurig onder de draaiende discobal heeft begeven, op zoek naar antwoord.
Zeg me hoe u danst en ik zal zeggen wie u bent... Een jaar lang dook Dr. Dance met zijn assistenten onder in een dansclub om erachter te komen welke dansstijl voor het andere geslacht als bijzonder verleidelijk wordt ervaren. Van alle mannelijke bezoekers werd ook de lengte van de ring- en de wijsvinger gemeten, want: is iemands ringvinger langer dan de wijsvinger, dan is de testosteronspiegel van deze persoon hoog.
Een aantal mannen werd gefilmd terwijl ze 'solo' dansten, hun voorkomen werd vervolgens onherkenbaar veranderd met een filter zodat slechts hun silhouet zichtbaar was en toen moest een panel van vrouwen zeggen wat de meest aantrekkelijke dansers waren. Uitkomst: mannen met een langere ringvinger.
Ergo: mannen kunnen al dansend hun testosteronspiegel 'meedelen' aan vrouwen. En zonder dat ze het merken, slaan vrouwen deze boodschap goed op. Ga naar de link voor meer bijzonderheden over dit baltsgedrag, en vergeet intussen 1 ding niet: tough guys don't dance.
Bron(nen): Der Spiegel