Erik Staal (Vestia): 'Ik had recht op nog veel meer geld'

Beroemd
zaterdag, 27 juli 2013 om 11:04
media xl 1423173
Erik Staal die, vlak voor Vestia financieel ten onder ging, vetrok met een premie van 3,5 miljoen vindt dat er ten onrechte kwaad wordt gesproken over zijn vertrekpremie. Hij had recht op minstens een miljoen meer. De voormalige raad van commissarissen berekende een vertrekpremie van bruto 4,5 miljoen euro, één miljoen euro meer dan Staal redelijk achtte. Als Staal niet zelf had besloten te vertrekken maar zich had laten ontslaan had hij volgens zijn contract nog aanspraak kunnen maken op enkele jaarsalarissen.
De advocaat van Staal zegt dat zaterdag in De Telegraaf. Staal blijkt, zo ontdekte De Telegraaf naast een luxevilla op Bonaire ook een duur pand in Zuid-Afrika te hebben. Maar ook dat is geen bewijs van zelfverrijking: de villa staat op zijn naam namens een stichting die goedkope woningen bouwt in Zuid Afrika.
Vorige maand legde Vestia beslag op de villa van Staal op Bonaire. Hij wordt aansprakelijk gesteld voor een schade van liefst 1,9 miljard euro, het bedrag waarvan hij de risicovolle derivaten kocht.