'Het einde van de euro is in zicht'

Boeken
donderdag, 29 september 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Johan van Overtveldt is iemand in Vlaanderen, hij is hoofdredacteur van Trends en Knack en daarmee een opinieleider. Volgens hem stevenen we af op een exit van Duitsland uit de eurozone. “Mijn realistisch scenario is dat Duitsland terug naar een eigen munt gaat en dat landen als Nederland, Oostenrijk en Finland zich daar onmiddellijk aan zullen koppelen.” Hoe dat volgens hem allemaal zit staan in zijn nieuwe boek ‘Het einde van de euro’.
België noemt hij niet bij de landen die er met Duitsland zouden uitstappen. Van Overtveldt: “Eens te meer loopt de scheidingslijn tussen Noord en Zuid exact door dit land. De Belgische economie bestaat duidelijk uit twee delen met heel verschillende snelheden. Het Vlaamse deel is een zeer gezonde economie en hoort zonder meer thuis bij sterke muntlanden, het zuidelijke deel is een vrij zwakke economie die een sterke munt onmogelijk kan verteren."
Zie hier het RTL-interview met de auteur. Het boek is nog niet uit, maar je kunt het al bestellen: Het einde van de euro Johan Van Overveldt €24,50 ISBN: 9789033485824