Dossier Mabel Wisse Smit

Cultuur
dinsdag, 10 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Mabel Martine Wisse Smit is geboren als Mabel Martine Los op 11 augustus 1968 in Pijnacker. Ze is een Nederlandse econoom en politicoloog. Ze is gehuwd met de tweede zoon van koningin Beatrix en prins Claus: prins Johan Friso van Oranje-Nassau. Prins Johan Friso van Oranje Nassau verongelukte in een lawine in de bergen van het Oostenrijkse Lech op 17 februari. Hij ligt sinds die tijd in coma in het Wellington ziekenhuis in Londen. Sinds haar huwelijk wordt prinses Mabel soms ook wel aangeduid met de titre de Courtoisie Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje-Nassau. Wisse Smit geeft de voorkeur met de achternaam van haar stiefvader aangesproken te worden. Voor haar twitter-account gebruikt zij wel de naam "Mabel van Oranje".
Artikelen over Mabel Wisse Smit:
20-02-2012 Publicatie boek Tomas Ross over Mabel uitgesteld Onze vrouw in Tripoli, een nieuwe thriller van Tomas Ross, ligt voorlopig nog niet in de boekhandel vanwege het ski-ongeluk van prins Friso.
11-08-2011 Mabel en Friso willen heel graag alles goed doen De Libelle mocht naar het vakantiehuis van koningin Beatrix in Toscane afreizen om prins Friso en prinses Mabel uitgebreid te interviewen.
11-05-2011 RVD verbiedt foto's van de Oranjes en hun 'huisvrienden' Afgelopen zondag maakte koningin Beatrix samen met prins Friso, Mabel Wisse Smit en hun twee dochters een ritje per rijtuig door het Apeldoornse bos.
03-04-2011 Zo hebben we Mabel nog niet eerder gezien Voor het voorjaarsnummer van het tweejaarlijkse Engelstalige tijdschrift The Gentlewoman ging Mabel van Oranje-Nassau in de kleren van Viktor & Rolf.
26-03-2011 Dus Mabel was het niet Dus Mabel was niet de Zweedse schone die samen met de Royal Haskoning-ingenieur met een Hollandse heli van het Libische strand moest worden opgepikt.
19-03-2011 NRC onthult: De geheimzinnig Zweedse was niet Mabel en gevaar was er ook niet... NRC Handelsblad heeft de rare actie van de geflopte Nederlandse helikopterredding in Sirte, Libië, ontrafeld.
26-02-2011 Saif al-Islam Ghadaffi niet langer bevriend met onze Mabel Zoals we ons nog herinneren is de vriendenschaar van Mabel Wisse Smit divers en breed.
19-01-2011 Mabel zegt geen banden te hebben met de stichting van ex-PVV'er Volgens de opgestapte PVV’er Carlo de Bruin, zou Mabel van Oranje-Wisse Smit, de vrouw van prins Friso, initiatiefneemster en voorzitter zijn van zijn stichting Aan de slag in de Zorg.