Pepermunt helpt niet bij een slechte adem. Dit werkt wel

Wie het gevoel heeft dat hij niet meer zo fris uit zijn mond riekt, is geneigd een pepermuntje te nemen. Helemaal fout. Het maakt de boel juist erger.

“De meeste muntjes en kauwgoms bevatten suiker, die de bacteriën voeden die voor een mondgeur zorgen,” legt tandarts Raha Sepehrara uit in Metro UK. “Niet alleen zorgt dat op termijn voor een nog slechtere adem, het werkt ook tandbeschadiging in de hand.” Suikervrije pepermunt helpt slechts heel tijdelijk.

Meest voorkomende oorzaken van een slechte adem zijn voeding en dehydratatie, maar ook een dieet met veel eiwitten of bepaalde medicijnen kunnen voor een vieze mondgeur zorgen. Wat het beste helpt is om regelmatig je tanden en tong te poetsen, geen maaltijden over te slaan en genoeg water te drinken.

Kauwen op harde, rauwe groenten en fruit kan ook helpen, omdat het de speekselproductie stimuleert en tandplak verwijdert. Verder kunnen kruiden als kaneel, peterselie en dille een slechte adem verminderen, omdat ze bacteriën in de mond doden. Geen zin om kaneel in je tas te stoppen? Kies dan voor tandpasta, waarmee je snel over je tanden wrijft.

Bron(nen):   Metro UK