'Peter Rehwinkel verzon de nieuwe baan in Barcelona'

Politiek
woensdag, 16 oktober 2013 om 7:20
welingelichtekringen header 1
Daarvoor hoeft hij niet naar Barcelona. Er is op de langere termijn geen bureau of kantoorruimte beschikbaar, omdat volgens het ULCG leden als Rehwinkel hun taken vrijwillig uitvoeren. Zij doen dat altijd vanuit hun eigen standplaats als burgemeester, wethouder of andere gemeentelijke functie. Rehwinkel zei in Nederland dat hij in Barcelona ging werken. Er ontstond commotie omdat hij wachtgeld krijgt en omdat het er op leek dat hij dat wachtgeld ging gebruiken om zijn baantje in Barcelona te betalen.
De functie die vertrekkend burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) van Groningen zou gaan uitoefenen in Barcelona bestaat niet. In Spanje kennen ze de functie 'fulltime rampenmanager' niet en rekenen ze ook niet op Rehwinkels komst.
Dat meldt het AD. Het UCLG, het internationaal verbond van gemeenten waar Rehwinkel op vrijwilligersbasis zegt te gaan werken, zegt dat de functie er ,,heel misschien in de toekomst'' komt. Rehwinkel is slechts gevraagd ,,de haalbaarheid van het oprichten van een centrum voor voorbereiding en respons bij rampen te beoordelen."