Pesten zorgt voor blijvende schade

Samenleving
woensdag, 21 augustus 2013 om 17:38
welingelichtekringen header 1
Kinderen die worden gepest hebben meer kans op zware psychische en fysieke gezondheidsproblemen in hun latere leven.
Als volwassene hebben ze minder kans om een goede baan vol te houden. Ook vinden ze het lastiger om goede relaties met familie en vrienden te ontwikkelen. Bovendien hebben ze meer kans op obesitas en andere ernstige gezondheidsproblemen. Voor volwassenen die vroeger gepest werden en zelf pestten, zijn de gevolgen het grootst. Zes keer zo vaak kregen ze diabetes, rookten ze en ontwikkelden ze een psychiatrische stoornis. Ook kwamen ze veel vaker in aanraking met de politie.
Dat blijkt uit een nieuwe studie over de langdurige effecten van pesten. Onderzoekers volgden twintig jaar lang meer dan 1400 kinderen tussen de negen en dertien jaar oud. Aan hun ouders werd steeds gevraagd of de kinderen gepest werden of zelf pestten. Er is gecorrigeerd voor allerlei sociale factoren.
30% van de Amerikaanse adolescenten zegt gepest te zijn of zelf te hebben gepest. Lang werd gedacht dat de effecten van pesten van tijdelijke aard zijn en in het volwassen leven geen rol meer spelen. Nu dat wel zo blijkt te zijn, moet er nog meer gedaan worden om pesten tegen te gaan, vinden de onderzoekers.
Bron(nen): Yahoo