Deze nieuwe functie op Instagram wil je direct uitschakelen

Instagram heeft zonder het te melden een nieuwe functie toegevoegd, die bovendien standaard staat ingeschakeld. En dat wil je niet.

Al je vrienden op Instagram kunnen voortaan zien wanneer je voor het laatst online was. Dat is vervelend. Je levert immers privacy in en je kunt je verplicht voelen om direct te reageren. Net als bij WhatsApp wil je die functie dus zo snel mogelijk uitschakelen.

Zo doe je dat: Ga op je profielpagina naar de instellingen. Daar is er een knop voor ‘Activiteitsstatus weergeven’ (Show Activity Status). Schuif die naar links, zodat de functie uit staat.

Nu kan niemand meer zien dat je de hele dag op Instagram nutteloze foto’s aan het bekijken bent. Helaas kun jij dan ook niet meer zien wanneer anderen voor het laatst online waren. Maar laten we elkaar die privacy gunnen.