Felicity Huffman legt zich neer bij gevangenisstraf

Actrice Felicity Huffman accepteert de celstraf waartoe ze is veroordeeld. Dat laat de actrice weten in een officiële reactie. "Ik ben altijd bereid geweest om straf te accepteren. Ik heb de wet overtreden", zegt ze. "Ik heb het toegegeven en schuld bekend voor deze overtreding. Er zijn geen excuses voor of rechtvaardigingen voor mijn acties."

Huffman moet veertien dagen de cel in voor het omkopen van een universiteitsmedewerker zodat haar dochter toegelaten zou worden aan de universiteit. Daarnaast moet ze een boete van 30.000 dollar (27.000 euro) betalen en krijgt ze een taakstraf van 250 uur. Haar celstraf begint op 25 oktober.

Felicity: "Ik wil opnieuw mijn excuses aanbieden aan mijn dochter, mijn echtgenoot, mijn familie en aan de onderwijswereld. En in het bijzonder aan de studenten die iedere dag hard werken om toegelaten te worden en aan hun ouders die zich enorm opofferen om hun kinderen hierin te steunen."

Gebreken

"Ik heb de afgelopen zes maanden veel geleerd over mijn gebreken als persoon. Mijn doel is nu de straf uit te zitten. Ik kijk uit naar de taakstraf om iets positiefs bij te dragen aan de gemeenschap. Ik ben ook van plan om na de taakstraf vrijwilligerswerk te blijven doen."

"Ik zal beloven dat ik de komende maanden en jaren probeer om een rolmodel te zijn voor mijn dochters en familie." Ze beëindigt haar verklaring met een wens: "Ik hoop dat mijn familie, mijn vrienden en de mensen om me heen me zullen vergeven."