Beau overweegt bank weg te doen en meet tafel Matthijs alvast op

Het lijkt erop dat Beau van Erven Dorens langzamerhand terugkomt op zijn beslissing om in zijn talkshow met een bank te werken in plaats van een tafel. De presentator mist de dynamiek van een gesprek met alle gasten, gaf hij vrijdag toe in De wereld draait door.

"Ik kom er nu een beetje wachter waarom we hier nu aldoor maar aan een tafel zitten", aldus Beau, die naar Amerikaans gebruik het juist met een bank wilde proberen. "Je mist een beetje de dynamiek. Je mist het een beetje dat je met elkaar kan praten zoals we nu doen."

Zo'n "bank en een bureautje" is dan ook heel lastig, gaf Beau toe. "Ten eerste heb je de verwachting van de kijker, die denkt: 'what the fuck'. En aan de andere kant heb je de ambitie van mij om iets anders te gaan doen."

Meetlint

Matthijs van Nieuwkerk en zijn tafelheer Marc-Marie Huijbregts pushten Beau in de uitzending om alsnog een tafel te introduceren. "Ik zou geen dag wachten", aldus Matthijs, waarop Beau een meetlint uit zijn broekzak haalde en de tafel van De wereld draait door begon op te meten. "Ik moet alleen even kijken hoe groot. Jongens dit is echt belangrijk", aldus Beau die over de tafel kroop om te checken hoe groot Matthijs' meubel is. De tafel kon op goedkeuring rekenen. "Die van Eva vond ik te klein."

Beau benadrukte dat hij het nog steeds enorm naar zijn zin heeft op de late avond. Dat de kijkcijfers iets achterblijven maakt hem niet uit. "Als je bent waar ik ben geweest, we hebben het allemaal meegemaakt, dan laat je dat makkelijker gaan", zo zei hij over zijn tv-flops. "We maken het programma voor de mensen die kijken."