Felicity Huffman: hoe het haar vergaat in de gevangenis

Sinds 15 oktober slaapt Felicity Huffman in de gevangenis van Dublin , in de buurt van San Francisco, waar ze een gevangenisstraf van twee weken uitzit omdat ze smeergeld betaalde om haar dochter Sofia aangenomen te krijgen op een universiteit. Voor dit misdrijf kreeg ze ook een boete van $ 30.000 plus 250 uur taakstraf.

Afgelopen zaterdag werd ze voor het eerst  gefotografeerd op het terrein van de gevangenis. De foto werd genomen bij het bezoekuur, toen haar man William H. Macy en hun jongste dochter Georgia (17 jaar) haar bezochten.

Familieleden van de ster van "Desperate Housewives" hebben  Entertainement Tonight (een soort RTL-Boulevard) verteld dat ze "in orde is".

 "Het bezoek van haar man en dochter familie was heel fijn. Ze brachten veel tijd samen door.¨ De gevangenis heeft een mild regime en in het weekeind zijn er lange bezoektijden

Maar het was moeilijke tijd voor dochter Georgia om haar moeder in de gevangenis te zien. "Haar moeder zit in de gevangenis, dat is voor een kind heel moeilijk. Daar moet je niet te licht over denken. Het is een federale gevangenis en niet een of andere country club. Het is niet zo luxe als mensen op internet beweren. Felicity deelt een cel met andere gevangenen en de toiletten bevinden zich in de cel. Overdag moet ze werken en ze draagt gevangeniskleding.¨

Volgende week dient de zaak van actrice Lori Loughlin, die ook een universiteit omkocht. Ze heeft, anders dan Huffman, geen deal gesloten met justitie. Dat kan haar lelijk opbreken. Als Loughlin wordt gevonnist is Huffman al weer thuis.

Bron(nen):   Paris Match