Netflix: geen plannen voor versneld afspelen

Netflix biedt de mogelijkheid series en films versneld of juist in langzaam tempo af te spelen voorlopig niet aan. De streamingservice testte deze mogelijkheid afgelopen week, wat het bedrijf op een hoop commentaar uit Hollywood kwam te staan.

Toen bekend werd dat een aantal abonnees tijdelijk op hun mobiele telefoons de afspeelsnelheid van het Netflixaanbod konden aanpassen, reageerden onder meer Judd Apatow en Aaron Paul verbolgen. "Nee, dat is niet hoe het werkt", twitterde Judd. "Distributeurs mogen niets veranderen aan de inhoud." Aaron liet weten: "Het bestaat niet dat Netflix dit doorzet. Dat zou betekenen dat ze beslissen over iemand anders creatieve werk. Netflix is beter dan dat."

Het streamingbedrijf laat dinsdag op de eigen site weten dat het slechts om een test ging, waarin gebruikers meerdere functies konden uitproberen. Volgens Netflix is het aanpassen van de afspeelsnelheid een van de verzoeken die geregeld binnenkomt van abonnees. Het platform benadrukt dat dvd's die mogelijkheid ook hebben, maar zegt geen plannen te hebben de functie op korte termijn in te voeren.