Idris Elba wil stoppen met social media: het maakt me depressief

Slecht nieuws voor fans van Idris Elba. De voormalig 'meest sexy man op aarde' wil stoppen met social media omdat hij er ongelukkig van wordt, vertelde hij aan Fast Company.

De tijdlijnen van Idris' Twitter en Instagram zijn de afgelopen weken daarom een stuk leger. "Ik postte voorheen een stuk meer, maar ik raak er de laatste tijd een beetje door van slag", zei hij. "En Twitter is nou niet hoe ik het nieuws binnen wil krijgen."

De 47-jarige acteur probeert geleidelijk helemaal te stoppen met social media. Wat Idris er allemaal aantreft, bevalt hem namelijk niets. "Ik krijg het nieuws gebundeld binnen op mijn iPad, maar ik kan het niet constant blijven checken. Ik ben er niet trots op, maar het is zo. Ik word er namelijk depressief van."

Toch heeft de acteur ook lol op Twitter. Zo grapte Idris onlangs over zijn opvolger John Legend als Sexiest Man Alive van tijdschrift People. De acteur deelde een oude foto van zichzelf uit 1995 en zette die naast een kiekje van de zanger uit hetzelfde jaar om aan te tonen dat hij al decennia de knapste is. De tweet werd massaal gedeeld. "Het was gewoon een grapje, gewoon een beetje gek doen. Ik had niet verwacht dat het zoiets groots zou worden. Het was geweldig."