Will & Grace-sterren rouwen om ‘Rosario’

De cast van Will & Grace rouwt om Shelley Morrison. De actrice die huishoudster Rosario speelde in de sitcom overleed zondag op 83-jarige leeftijd.

"Wat een verdrietig nieuws", schrijft Sean Hayes, die Jack speelt in de serie, bij een foto van zijn oud-collega op Instagram. "Onze geliefde Shelley Morrison is overleden. Ze was absoluut hilarisch en ze had het grootste hart. Ze was onderdeel van onze Will and Grace-familie en zal ontzettend gemist worden. Mijn gedachten zijn bij haar man Walter en haar hele familie."

Debra 'Grace' Messing plaatste een grappig clipje uit de serie op Instagram en liet daarbij weten: "Oh Shelley, wat een verlies. Onze lieve Rosario is er niet meer. Shelley had een carrière die decennia lang duurde, maar ze zal altijd onze lieve Rosie zijn. Heel veel liefs voor Walter en de rest van de familie."

'Mijn hart huilt'

Megan Mullally, de actrice achter Karen, twitterde zondag: "Ik krijg net een alert op mijn telefoon dat Shelley Morrison is overleden. Mijn hart huilt. Shelley, haar geliefde man Walter en hun kinderen zijn in mijn gedachten. Dank je voor je vriendschap en partnerschap Shell. Je hebt geweldige dingen bereikt op deze wereld. Je zal gemist worden."

Ook Eric McCormack (Will) reageerde op Twitter. "Shelley was een prachtige ziel en een geweldige acteur. Haar werk als Rosario was seizoen na seizoen genuanceerd, gegrond en hilarisch. Ze zal door iedereen bij Will & Grace gemist worden, ze was een groot onderdeel van de show. Heel veel liefs voor Walter en haar familie."

Morrison overleed zondag aan hartfalen. De actrice was tussen 1999 en 2006 in 68 afleveringen van Will & Grace te zien als de ondergewaardeerde huishoudelijke hulp van Karen, die later trouwde met en vervolgens weer scheidde van Jack. De makers vroegen de actrice terug voor de reboot van de serie die in 2017 van start ging, maar Morrison was inmiddels gepensioneerd en had geen interesse in een terugkeer.