Rel over cocaïneverslaving naamgenoot Wendy van Dijk: Is Chantal Janzen echt zo rancuneus?

Een nieuwsbericht op de website van &C, het magazine van Chantal Janzen, deed gisteren veel stof opwaaien. Ene Wendy van Dijk vertelde in het stuk openhartig over haar cocaïneverslaving: "Ik had vaak het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Met cocaïne was dat allemaal in één klap weg," klinkt het. Het was niet dé Wendy van Dijk, maar een naamgenoot. Alleen dat stond er niet bij.

Zowel Chantal Janzen als de redactie konden van tevoren niet bedenken dat daar verwarring over zou ontstaan. Dat is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig, zeker in het licht van de geruchten die al jaren de ronde doen over een daadwerkelijke cokeverslaving van Wendy van Dijk. Bovendien is er onmin tussen de twee presentatrices. Die is voornamelijk ontstaan doordat (weer een andere) Wendy van Dijk een paar maanden geleden enkele berichten op Twitter heeft geliket waarin Chantal Janzen werd beticht van overmatig botox-gebruik en plastische chirurgie.

Van Dijk zei toen dat het ging om iemand die onder haar naam twitterde. Chantal Janzen lijkt haar nu terug te willen pakken door eveneens te doen alsof het om een onopzettelijke persoonsverwisseling gaat.

In het magazine zelf staan er foto's bij het stuk, waardoor duidelijk wordt dat het een andere Wendy van Dijk betreft, maar in het persbericht dat naar alle media is gestuurd ontbreekt die foto.

Chantal Janzen bood direct haar excuses aan, maar trok vanochtend al weer fel van leer tegen alle haatreacties. Ze deed het voorval in een bericht op Instagram af als 'iedereen maakt fouten'. Daarmee gaat ze er volledig aan voorbij dat het oprakelen van haar vermeende cocaïneverslaving voor Wendy van Dijk best pijnlijk is en wel even wat ernstiger dan een paar gelikete haattweets.

Je zou bijna gaan denken dat er achter die bambi-ogen en uitbundige glimlach een behoorlijk rancuneuze vrouw schuilgaat, die geen tegenstand duldt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hallo volgers ik ben geschrokken van de grote hoeveelheid berichten in mn inbox over de eerder beschreven kwestie in ons magazine, vol positiviteit, dank u, maar teveel onbegrip naar de andere partij toe. Dat is niet ok naar anderen en dit verdiend iemand niet. Omdat ik me verantwoordelijk voel hiervoor, omdat ik denk dat dit wellicht door de te lange tekst op mn stories komt, of omdat de tekst onduidelijk is, volgt bij deze n kortere versie: Ja, ik weet dat er heel veel mensen in ons land zijn met dezelfde naam. Bedankt voor t melden van iedereen die jullie kennen met die naam. Ja, ik weet uiteraard ook dat er in t blad “gewoon” een foto bij t artikel staat van de dame waar t om gaat. Maar beste mensen daar ging het gedoe dan ook niet over. Er gaat voordat er een nieuw magazine in de winkel ligt, altijd een nieuwsbericht uit met de onderwerpen van deze maand. En alleen over dit nieuwsbericht ontstond verwarring, want daar stond slechts de naam in en t onderwerp. En géén foto van de dame of een zin als ‘let op het gaat hier om een ONbekende persoon met dezelfde naam’. En dát was waar de ophef over ging: over het nieuwsbericht wat naar de media verstuurd is, omdat daar geen foto bij stond. NIET om het artikel met foto in t magazine zelf. Daar is ook verder niemand boos over en is ook nooit commentaar op geweest vanuit derden. Nou felle beestjes, ik hoop dat jullie nu wat bedaren in jullie eigen pittige commentaar en dat het duidelijker is nu. Rest me nog te zeggen dat berichten sturen mag, maar dat ik niet gediend ben van scheldkanonnades tegenover anderen. Ik weet nu dat als ik jullie hulp wil inzetten dat jullie goeie beukers zijn, maar dat hoeft nu niet. Soms maak je n fout met bijbehorende last, en die moet je dan ook dragen. Mn reacties zet ik daarom ook uit want ik hoef hier geen meningen te horen die hebben jullie al veelvuldig laten weten zoals ik hierboven schrijf, en ook geen gelijk te krijgen want we hebben het als magazine gewoon even niet goed gedaan in dat nieuwsbericht. Nobody’s perfect, iedereen maakt fouten, en hiervan hebben we absoluut geleerd. Zo en nu ga ik verder met de ziekenboeg hier thuis. Het allerbelangrijkste. Peace out en liefs✌🏼

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op