“In de ogen van mijn moeder kon ik niks fout doen”

'Ik had een geweldige moeder. Ik hield van mijn moeder en zij van mij, wat ... nog niet zo gemakkelijk is', vertelde Trump in aanloop naar Moederdag tegen 'Fox & Friends'. 'Ze was zo lief voor me. Ik kon niets fout doen, wat een groot probleem is. Misschien ben ik daarom zo terecht gekomen. Ik weet het niet. Ik kon in haar ogen niets verkeerds doen. '

Hij wenste de moeders van het land een fijne dag op zondag

De relatie tussen Donald en zijn moeder is mistig. Vriendjes die bij Donald over de vloer kwamen zagen wel vader Fred – die zich met alles bemoeide, maar zelden moeder Mary. Naar het schijnt een aardige vrouw, maar ze viel weg bij de autoritaire Fred. Over zijn vader is hij nu heel enthousiast, maar in 2007 schreef hij over zijn dwingende vader: “That’s why I’m so screwed up, because I had a father that pushed me pretty hard.” 

Over zijn moeder heeft hij in de loop van de jaren woorden gebruikt als: “fantastic” en “tremendous” en “very warm”—“a homemaker” who “loved it.” 

Dat was niet per se wederzijds. Toen Mary tegen de 80 liep en Donald in de 40 scheidde hij van zijn eerste vrouw, vanwege het bekend raken van zijn relatie met Marla Marples, die een tijdje zijn tweede vrouw zou zijn. Tegelijkertijd ging hij (voor het eerst, maar niet voor het laatst) bijna failliet. Een grote schande voor de Trumps. Zowel de scheiding als de enorme schulden. Mary vroeg zich toen (volgens Vanity Fair) vertwijfeld af: “What kind of son have I created?”


Bron(nen):   AP  Welingelichtekringen