6 jaar cel geeist tegen Berlusconi wegens seks met Ruby

De officier van justitie in Milaan heeft maandag 6 jaar gevangenisstraf geëist tegen de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi (76). Ook zou hij heel zijn verdere leven geen publieke functie meer mogen bekleden. Berlusconi staat terecht voor het bevorderen van prostitutie van minderjarigen en machtsmisbruik in het zogeheten Rubygate-proces. Tegen Berlusconi lopen allerlei processen. Maar de zaak-Ruby is de parel in de kroon. Hij zou het meisje voor seksuele diensten hebben betaald. Maar hij maakte ook gebruik van zijn macht als premier toen Ruby wegens diefstal was opgepakt. Hij zei tegen justitie dat het mooie meisje moest worden vrijgelaten, omdat ze de nicht was van Mubarak. Die was toen nog machtig. De Italiaanse premier zorgde dat het nichtje van de Egyptische dictator vrijkwam. Ruby was geen nichtje van de Egyptische president, maar een meisje op zoek naar geld en roem. Ze leek beide bij Berlusconi te hebben gevonden. Ze zou ruim 4 miljoen hebben gekregen voor bewezen diensten De aanklager stelde maandag tijdens het slotpleidooi dat het "geen twijfel lijdt dat Karima El Mahroug seks heeft gehad met Berlusconi en er profijt van heeft gehad". Ruby is ''sluw, van die oriëntaalse sluwheid die eigen is aan haar herkomst'', aldus hoofdofficier van justitie Ilda Bocassini in haar slotpleidooi tegen Berlusconi. De ex-premier had Ruby zondagavond nog opgetrommeld voor een speciale uitzending van twee uur op Canale 5, een van zijn bestbekeken tv-stations. Ruby zei toen dat zij geen seks met Berlusconi heeft gehad. Berlusconi zelf kwam ook op zijn eigen zender uitgebreid aan het woord over een van zijn stokpaardjes: hoe hij volgens hemzelf al 20 jaar wordt achtervolgd door ''communistische'' rechters en officieren van justitie.

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Serge

  “Orientaalse sluwheid die eigen is aan haar afkomst”, dat is toch echt racistische taal uit de mond van een officier van justitie…vrij schokkend vind ik. Of ben ik de enige?
  Ik zie het overal geciteerd en nergens lijkt men er aanstoot aan te nemen.
  Vervang orientaals door joods en iedereen begrijpt wel wat ik bedoel.

  • zo maar iemand

   Eens. Maar moet je kijken wat Wilders allemaal over Marokkanen zegt.

   (in antwoord op Serge)
   • AT

    Inderdaad. Vervang in de retoriek van Wilders het gebruik van ‘Moslims’ door ‘Joden’ en de rapen zijn gaar. Ondertussen hebben we het tien jaar oogluikend toegestaan, velen zijn het zelfs de normaalste zaak gaan vinden. Alleen al het woord ‘Marokkanendebat’, dat het parlement hier midden in de nacht tijd aan spendeert..!

    (in antwoord op zo maar iemand)
    • Pietje_Precies

     oh als er met een bevolkingsgroep problemen zijn, mag je dat niet zo noemen?
     als we hier een jodenprobleem hadden, mag je het zo noemen,. en je mag godwinnen wat je wilt, maar het marrokanenprobleem van nu is toch echt anders dan in 1936 werd bedoeld met het jodenprobleem. Bovendien is de eenzijdige berichtgeving over Israel in principe hetzelfde, maar daar hoor je dan weer niemand over….

     (in antwoord op AT)
     • AT

      Jij bent diegene die aan het ‘Godwinnen’ slaat. Ik doelde niet op de Nazi’s of de Tweede Wereldoorlog, die link leg jij. Maar goed, let’s have it your way. In de jaren ’30 kregen de Joden de schuld van min of meer alles dat fout ging in Duitsland, dat werd werkelijk gevoeld toen, in de onderbuik. Nu krijgen Marokkanen ook de schuld voor van alles. Het probleem van agressieve jongens is opgeblazen tot een gevaar van nationale proporties. Iedereen is erop gesprongen waardoor Nederlanders van Marokkaanse origine amper nog over straat kunnen zonder met de nek aangekeken te worden.
      Als jij werkelijk denkt dat problemen opgelost kunnen worden door stelselmatig het probleem met een deel van een bevolkingsgroep te benoemen zonder constructieve oplossingen aan te dragen, dan heb je weinig geleerd van de geschiedenis. Ook snap je dan bar weinig van hoe de praktijk werkt.

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Dead Silence

      Weer iemand die in Utopia gelooft. Droomt u lekker verder. Als stereotype linkschmensch geeft u woningcorporaties en de overheid de schuld. De fout ligt bij de mensen zelf. Constructieve oplossingen zijn gedurende decennia aangedragen, maar zonder resultaat. Kansen zijn niet benut. Uitzonderingen die welwillend waren hebben het ook gemaakt en de kansen aangegrepen. Chapeau voor deze (kleine) groep.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Waar schrijf ik dat ik in Utopia geloof? Geef eens aan waar ik de verantwoordelijkheid niet bij mensen leg? De overheid ís de mens, woningcorporaties zijn van oudsher ‘links’ en ik ontken nergens dat er een probleem is van agressieve straatjongens, dat zijn vaak Marokkanen (reden: zie uitleg over context van opgroeien). Ik schrijf alleen dat als je een probleem wilt aanpakken, dat je ook naar context moet kijken en dat wordt in het debat niet gedaan. Ik bestrijd het denken dat er ook maar enige oplossing zal volgen uit de stelselmatige anti-retoriek van Wilders. Het enige wat gebeurt is dat vertroebelde rechts-conservatieve geesten denken dat het probleem in de aard van mensen zit en dat dus maar een kleine groep uitzonderingen (zie jezelf) welwillend zijn. Die wat jij noemt uitzonderingen voelen zich door de retoriek van afgelopen decennium niet meer op hun plek in het land. Praat maar eens met Marokkaanse ondernemers die geeneens meer hun voornaam op hun visitekaartje durven te zetten. Dat is het huidige klimaat.

      (in antwoord op Dead Silence)
  • Niegol

   eens. Is ook wel een boel kritiek op gekomen.
   Natuurlijk niet genoeg, t is te belachelijk voor woorden dat het OM zoiets zegt.

   (in antwoord op Serge)
  • Rik Hoffbauer

   ik dacht precies hetzelfde toen ik het las!

   (in antwoord op Serge)
 2. Paulraw

  ”Ruby is ”sluw, van die oriëntaalse sluwheid die eigen is aan haar
  herkomst”, aldus hoofdofficier van justitie Ilda Bocassini in haar
  slotpleidooi tegen Berlusconi.”

  Je zou bijna sympathie krijgen voor Berlusconi

 3. John

  Het gedoe over bungabunga feestjes en rubygate ben ik al jaren zat. Ik denk dat zelfs in Italië de mensen daar steeds cynischer over zijn. Wat mij werkelijk interesseert is dit: al die zaken wegens corruptie, omkoping etc. hebben ook tot lijsten van strafeisen geleid. Ondertussen loopt die kobold nog altijd lachend en vrij rond. Hoe komt het dat deze man steeds een kiertje in de wetten vindt of dat het hem soms zelfs lukt om wetten buiten werking te stellen, rechters kan laten ontslaan? Welke machten achter Sylvio Berlusconi steunen die man?
  Of hij voor seks met een minderjarige wordt veroordeeld zal me een worst zijn, of die man er maar in blijft slagen macht in dat belangrijke EU land te behouden, dat boeit me mateloos.

  • AT

   Veel Italianen hebben een haat-liefde verhouding met Berlusconi. Ze weten dat hij niet dé oplossing is voor vraagstukken in het land, maar Berlusconi is dusdanig machtig – en de overige politici dusdanig onbetekenend – dat ze hem zien als de enige die nog iets kan klaarspelen. Het is naar om te zeggen, maar het Italiaanse systeem is dusdanig ‘rot’ dat alleen een man als hij, die het spel goed speelt, wat kan doen. Dit is voor veel Italianen dus een grote frustratie.

   Om zijn macht te begrijpen is het belangrijk te weten dat Berlusconi Italië niet alleen gevormd heeft via de politiek, maar nog meer achter de schermen en al sinds bijna 30 jaar. Zijn vastgoed- en media-imperium – en daarmee verworven rijkdom – geven hem veel invloed. Bijna niemand op hoge posities (rechters, politici, lokale bestuurders, directeuren) kan hierom heen. Je kunt hem eigenlijk niet als individu beschouwen, maar als verweven met het land.

   (in antwoord op John)
   • John

    Oke zullen we maar uitspreken dan? De maffia vertakkingen zijn de werkelijke macht in italië en Berlusconi is hun mascotte.

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Tja, ik denk het wel… Maffia, corruptie en vriendjespolitiek. Groot ander issue zijn de verschillende regio’s (provincies) in Italië die als gesloten systeem werken tov de ander.

     (in antwoord op John)

Reacties niet toegestaan