Nog een laatste maal alles over Anouk

De voorpret was, kunnen we nu vaststellen, leuker dan het feest zelf. Anouk zong mooi, heel mooi, maar dat is niet het enige waar het bij het songfestival over gaat. Maar als Nationale Gebeurtenis is het helemaal geslaagd. Na de succesvolle inhuldiging van Willem Alexander alweer een warm Nederlands evenement. Nog wat laatste berichten. *Ruim 4,8 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö. Het was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond. Dat blijkt zondag uit cijfers van de de Stichting Kijkonderzoek (SKO). *TROS-directeur Peter Kuipers is ,,heel erg trots op de negende plek en heel erg trots op Anouk." Dat zei Kuipers zaterdagavond vanuit het Zweedse Malmö, na afloop van het Eurovisiesongfestival. ,,Het optreden van Anouk was weergaloos. De commentator van de BBC zei dat Anouk te goed is voor het Songfestival. Dat zegt eigenlijk genoeg." De TROS-directeur vond Denemarken een terechte winnaar. ,,Het was een spetterende act en ze hebben de meeste punten gehad. Dan ben je de terechte winnaar." Kuipers: ,,De afgelopen jaren wilde vrijwel geen artiest meedoen. Anouk heeft de weg geplaveid voor andere artiesten." De TROS vaardigde Anouk af zonder de traditionele voorronde via het Nationaal Songfestival. Of dat volgend jaar weer gaat gebeuren, weet Kuipers niet. ,,We gaan nu eerst even genieten. Hoe we het volgend jaar gaan doen, weten we nog niet."   *André de Raaff en Jeroen Nieuwenhuize waren de vervangers van Cornald Maas en Eric van Tijn in de Nederlandse vakjury van het Eurovisiesongfestival. Dat vertelde Cornald Maas zaterdag in het DeLaMar Theater in Amsterdam na afloop van het liedjesfestijn. De andere drie leden van de 5-koppige vakjury waren Carlo Boszhard, Nance Coolen en Kim Lian van der Meij. De TROS moest op het laatste moment op zoek naar twee nieuwe leden voor de vakjury, nadat presentator Daniël Dekker deze week in zijn radioprogramma had verklapt dat Cornald Maas en Eric van Tijn hiervan deel uitmaakten. Dat moest echter geheim blijven tot na afloop van de finale om eventuele omkoping te voorkomen  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. arodenburg

  Nu Denemarken heeft gewonnen is het volgende ESF 2014 in Legoland.
  Sturen wij dan Van Velzen?

 2. Cornelis Berend

  Sinds jaren weer eens gekeken, omdat we er geen middelgolf-piratenzender-artiest op af hebben gestuurd. Het bewijs dat je geen voorrondes moet organiseren waarbij het publiek mag meebeslissen is nu geleverd. Zeker niet bij de TROS van Marianne Weber. Maar hou dat maar eens staande als de directeur in een vlaag van helderheid zegt dat het terecht is dat het land met de meeste punten wint.

  Dat van “te goed voor het festival” heeft hij ook niet begrepen. Het was een grap van de BBC omdat de schrijver van Birds had gezegd dat hij het lied te goed vond voor het festival.

  Blijft dat het publiek ook bij het ESF zelf mag meestemmen, sindsdien is de lol er vanaf.

 3. dezer

  de zelfbevlekking is weer voorbij , wij zijn de beste !!!! Heel Nederland een cloon van Louis van Gaal….wat een land

 4. Saljoet

  Na jaren weer eens gekeken, vanwege Anouks mooie, zachte inbreng. Gehoopt op een revolutie die de standaard opgeblazen herrie van het ESF in een andere richting zou forceren. In de top tien is een mooi resultaat, maar het “schreeuw-je-liefdesgeluk/verdriet-maar-uit” ondersteund door pompeuze nietszeggende choreografie met veel rook en vuurwerk heeft het toch weer gewonnen van mooi en ingetogen.
  Ook de politiek was weer duidelijk, Israel vond Anouk geen punt waardig. Beetje wraak op de luider wordende kritiek vanuit Nederland op Israël’s rol in het middenoosten conflict?

Reacties niet toegestaan