Mandela: het is tijd hem te laten gaan

In de media in Zuid Afrika gaan nu ook stemmen op van berusting: 'it's time to let him go' Hier een gedicht dat Mandela zelf gebruikt heeft in speeches:

ALS DE ZON

Onze diepste angst, is niet dat we onmachtig zouden zijn. Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht. Niet de duisternis, maar het licht in ons is wat we het meeste vrezen.

We vragen onzelf af: Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd, geweldig te achten. Maar waarom zou je dat niet zijn. Je bent een kind van God. Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid, als de mensen om je heen, hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.

We zijn bestemd om te stralen, zoals kinderen dat doen. We zijn geboren om de glorie Gods die in ons is te openbaren. Die glorie is niet slechts in enkelen, maar in ieder mens aanwezig. En als we ons licht laten schijnen, schept dat voor de ander de mogelijkheid hetzelfde te doen.

Als we van onze diepste angst bevrijd zijn, zal alleen al onze nabijheid anderen bevrijden.

Nelson Mandela

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Sao

  The “Our deepest fear..” quote was not written by Nelson Mandela
  Nor was it written by a speech-writer for Nelson Mandela

  It was not used – as the myth would have it – “by Nelson Mandela in his 1994 Inaugural Address”

  In fact, even the reference to Nelson Mandela’s “Inaugural Address” (i.e. Inaugural Speech) is itself somewhat incorrect.

  It actually comes from the book ‘A Return To Love’ (1992) by Marianne Williamson

  See: http://www.aetw.org/mandela.htm

Reacties niet toegestaan