Eric Staal vulde ook nog stiekem zijn zakken bij Vestia

NRC onthult vandaag dat Eric Staal zorgde dat Vestia opdrachten gaf aan bedrijven waar hij zelf aandelen in had. Zo vloeide, behalve via zijn riante salaris (447 duizend euro per jaar(, ook nog omzet naar zijn eigen rekening. Staal was voor eenderde eigenaar van het bedrijf DJC Projectbegeleiding in Rotterdam, dat personeel detacheert bij nieuwbouwprojecten en renovaties.  De vestiging Vestia Rotterdam Feijenoord en Vestia’s ontwikkelbedrijf Ceres bouwden samen met DJC vastgoed. Vestia heeft in totaal circa 1 miljoen euro uitgegeven aan DJC, waar Staal als aandeelhouder van profiteerde, ontdekte NRC Staal liet zich verder rondrijden in een Mercedes met een chauffeur die afkomstig was van DJC. De kosten voor de chauffeur bedroegen over meerdere jaren 2,5 ton. Staal zou daarnaast 600.000 euro ongespecificeerd hebben uitgegeven met een zakelijke creditkaart. Zijn advocaat zegt dat dat hij maar 20.000 euro ten onrechte met de kaart betaalde

Bron(nen):   NRC      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Uitkleden tot op het bot. Show no merci.

 2. Peter van Boven

  Gesubsidieerde zonnekoning(en), lang leve de semi publieke graai- en feestkliek, de Nederlandse netto belastingbetaler en MKB’er wordt helemaal kapot belast om de graai DDR in stand te houden, en ook dit kabinet laat alles op zijn beloop, van onderwijs tot zorg, van woningcorporatie tot GVB, allemaal graai instituties, de grote vraag is wanneer word Nederland wakker, maar driekwart leeft van wat er door Den Haag uitgedeeld word dus het kan nog wel even verder, zeker met die moraal ridders te Brussel, die vinden het allemaal prachtig, ‘hoe meer DDR hoe beter het is’ lijkt het devies!

 3. Diederdick

  Staal is benoemd door de Tilburgse burgemeester Noordanus en als dank daarvoor mocht mevrouw Noordanus als commissaris bij Vestia aan de gang.
  Is dan nu toevallig PvdA maar geldt eigenlijk voor heel veel partijen waar men elkaar aan het goedbetaalde werk houdt.

  • Heldoppantoffels

   Om die (en vele andere) reden zou politiek ook strikt gescheiden moeten zijn van het bedrijfsleven.

   (in antwoord op Diederdick)
 4. AT

  Het is allemaal fout gegaan toen de corporaties geliberaliseerd werden en als vrije partijen moesten gaan opereren in een zeer agressieve bouwwereld. Opeens werden woningcorporaties bedrijven waar veel geld te verdienen was en moest er ook in vastgoed gespeculeerd worden. Dit trekt types als Staal. Let wel, door zijn handelen en het handelen van een paar anderen, wordt er door woningcorporaties nu nog amper gebouwd omdat de risico’s zijn gespreid. Staal heeft niet alleen Vestia op de rand gezet, maar de hele bouwwereld in het nauw gedreven.

  • Heldoppantoffels

   Oorzaak van de weinige investeringen hebben momenteel meer te maken met de extra heffingen van de overheid.

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Voorzover ik weet worden er geen extra heffingen op de woningcorporaties gedaan door de overheid. Hoe bedoel je dit? Oorzaak van weinig bouwactiviteit is dat alle partijen op hun geld blijven zitten uit angst risico’s te lopen. Eigenlijk zit iedereen met smart te wachten op goede en betrouwbare projecten om te bouwen.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)

Reacties niet toegestaan