Astrid Joosten denkt geen grote liefde meer te vinden

Astrid Joosten denkt niet dat ze opnieuw een grote liefde zal meemaken, na de dood van haar man Willem Ennes "Dat verwacht ik niet, het kan bijna niet", zegt de VARA-ster in De Telegraaf. "Als mijn gezondheid het toelaat, kan ik nog wel twintig jaar op deze aardkloot rondlopen", aldus Joosten. "Het lijkt me ongezellig om dat in mijn eentje te doen. Maar ik zal mijn idealen wel moeten bijstellen, want een tweede Willem is er niet." In het interview gaat ze voor het eerst in op het verlies van haar man, die in september vorig jaar overleed aan alvleesklierkanker. "Boos ben ik nooit geweest", zegt ze. "Je kunt zeggen dat het een onrechtvaardige ziekte is, maar met dat soort gedachtes hou ik me niet bezig. Het is zinloos." Ennes was de liefde van haar leven, vertelt Joosten. "Als je elkaars grote liefde bent en dat vervolgens twintig jaar duurt, is dat natuurlijk te kort. Maar ik realiseer me ook dat ik een grote bofkont ben. Er zijn heel veel mensen die nooit hun grote liefde tegenkomen. Wij wel en dat is waanzinnig, fantastisch. Dat hebben we ook op zijn sterfbed tegen elkaar gezegd: 'Dit hebben wij toch maar mooi gehad...'"

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Tja wat moet je daar nou op zeggen… Ik heb al een grote liefde anders zouden we die ‘gedachte’ eens kunnen toetsen. Ik kan wel mijn buurman voordragen, die woont al jaren alleen en heeft een hele leuke kat waar hij heel zorgzaam voor is. Op deze site stond onlangs dat je daarmee een streepje voor hebt.

  2. johandevri

    tsja zo zijn er steeds meer mensen in NL (en op aarde) die alleen blijven. bewust of onbewust. Als je 25 of zo bent kun je jezelf nog wel wijsmaken..”Ach ik ben toch gelukkig alleen en kan doen en laten wat ik wil”..maar als je dan de 35 gepasserd bent en nog steeds alleen bent gaat het plaatje er toch anders uit zien!! Ik denk dat het mede komt doordat steeds meer mensen heel erg egoistisch zijn en niet meer bereid zijn te delen met een ander. Verder natuurlijk ook het feit dat velen TE hoge eisen stellen aan een partner. De media dragen natuurlijk ook hun steentje bij. Het wordt een eenzame toekomst in NL…….

Reacties niet toegestaan