Heleen Mees droeg haar proefschrift al op ‘aan Willem’

De bewondering van Heleen Mees voor econoom Willem Buiter, uiteindelijk obsessief geworden, vindt mogelijk zijn oorsprong in de helpende hand die hij haar bood bij de totstandkoming van haar proefschrift aan de Erasmus Universiteit.  Op een hele pagina staat niets meer dan 'for Willem'. Ze bedankt hem omstandig in het voorwoord. Zonder hem zijn de tekst er niet zijn gekomen. "Finally, I want to thank Willem Buiter who was so kind to meet with me in the summer of2008 in London to discuss possible avenues for a doctoral thesis. Our meeting proved to be the first tangible step towards this thesis." Haar proefschrift ging over de rol die de Chinese opgang heeft gespeeld in de wereldwijde crisis. Niet Wall Street veroorzaakte de crisis, maar de opgepotte tegoeden in China en de olielanden.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Zet haar krampachtige verdediging van Dominique Strauss Kahn en het proberen af te fakkelen van het kamermeisje ook in een heel ander daglicht.
  Zij heeft iets met “machtige” (en overspelige) mannen, vind ik tamelijk meelijwekkend.

 2. Genuine_Defector

  Lijkt het type dat over lijken gaat en alles doet om te krijgen wat ze wil. Zijn er wel meer van. Geen aantrekkelijke eigenschap. Voor een vrouw.

  Ik las dat ze 1000 mails had gestuurd. In twee jaar tijd. Dat is iets meer dan 1 per dag. Is dat veel in dit digitale tijdperk?

 3. Paulraw

  ”Haar proefschrift ging over de rol die de Chinese opgang heeft gespeeld in de wereldwijde crisis.Niet Wall Street veroorzaakte de crisis, maar de opgepotte tegoeden in China en de olielanden.”

  Nooit een kwaad woord over de VS bij deze mw.

  • Kristi

   Dat mag, toch? Dat is nu wetenschap in het vrije westen, dat je niet persé allemaal dezelfde invalshoek hoeft te kiezen om te onderzoeken.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Dat ben ik helemaal met je eens.

    Maar zij had bijna dwangmatig nooit kritiek op het Amerikaanse systeem, meer had ik het idee omdat het bij haar lifestyle paste tussen de rijkeren ,terwijl ze gepoederd werd door een zwoegende onderklasse die voor een paar dollar per uur hongerloontjes verdient.
    Ze bekijkt alles vanuit de visie van hoogopgeleid rijkere,alsof iedere arme bij McDonalds werkende al die hulpjes kan betalen

    ”’Van de vrouwen met kinderen werkt in Amerika zeventig procent. Het ligt dus aan de Nederlandse cultuur dat werk en zorg niet te combineren lijken te zijn. Neem de schooltijden: nergens gaan kinderen tussen de middag naar huis en staan om drie uur alweer voor de deur. Ook de moederschapscultus is hier heel sterk, alsof kinderen geen vader hebben. Een groot verschil met Amerika is dat Nederlandse vrouwen het huishouden zelf doen. Amerikaanse gezinnen hebben kindermeisjes, besteden was uit, eten vaak buiten de deur of hebben kookhulp. Dat scheelt zo’n tien uur per week en het is goed voor de economie. Je helpt laaggeschoolden aan werk.”’
    http://www.intermediair.nl/carriere/werk-en-leven/werk-prive-balans/heleen-mees-vrouwen-waar-zijn-jullie-nou

    En:
    ”’Als ik het leven in New York vergelijk met Nederland, denk ik dat het in dat deel van de VS beter is. Ik zie minder ongenoegen en wantrouwen. Iedereen werkt samen, niemand misgunt de ander iets. In Amsterdam bestaat zestig procent van de bevolking uit minderheden, maar ik kom ze niet tegen. Niet op het terras, niet achter de bar. ”

    O nee ?Dan heb je weinig contact met de werkelijkheid.Weet niet op wat voor terassen zij komt,alleen in Zuid dan denk ik dan.

    Lijkt of mijn schrijfsels niets met haar epistel over China van doen hebben ,maar wat ik wil aangeven is dat als iemand zo los staat van de reële wereld, ik de economische analyses van zo’n persoon ook niet meer geloof.

    Nu maakt ze zelf contact met de andere kant van deze maatschappij ,zit in de bak omdat ze zichzelf niet meer kan vrijkopen.

    (in antwoord op Kristi)
    • Kristi

     Okay! Ik moet toegeven, ken haar werk verder ook niet, nu is het me wat duidelijker. Dank voor de toelichting!

     (in antwoord op Paulraw)
 4. Dead Silence

  Interessant proefschift, dat bij de echte wetenschappelijke disciplines gebruikt zou worden om de kachel mee aan te maken.
  Verder blijf ik bij mijn stelling: “Het quotient van feministische amplitude en verlangen naar zaad is constant.”. Deze mevrouw is een meetpunt rechtsboven in de plot.

  • RhodBerth

   Want u heeft er verstand van? Als dat zo is ben ik wel benieuwd waarom het zo slecht is.

   (in antwoord op Dead Silence)
 5. Paulraw

  Die Heleen Mees heet eigenlijk Heleen Nijkamp ze schijnt voor 50 dollar de achternaam Mees (de naam van een bekend bankiershuis) te hebben gekocht.

  http://akasdorp.wordpress.com/2013/05/16/heleen-mees-of-nijkamp/

Reacties niet toegestaan