Doodenge Lange Frans fantaseert over aanslag op premier Rutte: ‘Maar ik hou van mijn nachtrust’

Lange Frans heeft gevaarlijke en mogelijk strafbare uitspraken gedaan over een aanslag op premier Rutte. In een gesprek dat op YouTube staat fantaseert de rapper samen met complotdenker Janet Ossebaard over de mogelijkheid om premier Rutte 'dood te schieten'.

De twee complotgekkies besluiten dat ze dat niet zullen doen 'om hun karma schoon te houden'. "Ik kan goed schieten, het is niet dat ik zou missen", zegt Lange Frans lachend. "Maar ik hou van mijn nachtrust." Ossebaard: "Precies en je wil niet dat je kinderen je moeten opzoeken in de gevangenis." Lange Frans is het met haar eens. "Maar dat betekent wel dat we hulp nodig hebben", gaat Ossebaard verder. Daarom heeft ze een mailtje gestuurd naar Trump met de boodschap 'Don't forget us please'. Iets wat Lange Frans een goed plan vindt.

Het zijn enge, opruiende uitspraken waar geschokt op wordt gereageerd door meerdere politici en bekende Nederlanders. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt schrijft op Twitter: "Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie." Fractievoorzitter van de Christen-Unie Gert-Jan Segers reageert: "Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard zijn doodeng." "Hallucinant gesprek", zegt ook presentator Tim Hofman.