Het profiel van de ‘gemiddelde’ vrouwelijke stalker

Is Heleen Mees gemiddeld? Express diepte uit de literatuur het wetenschappelijke profiel van de gemiddelde vrouwelijke stalker. 1.De typische vrouwelijke stalker is een alleenstaande of gescheiden vrouw van in de dertig met een psychiatrische diagnose, meestal voor stemmingsstoornissen. 2. Ze achtervolgt vooral mannelijke kennissen, vreemden of beroemdheden, eerder dan een voormalige geliefde. 3. Vergeleken met mannelijke stalkers hebben vrouwelijke stalkers minder vaak een crimineel verleden en zijn ze aanzienlijk minder geweldadig en bedreigend. 4. Hun achtervolgingsgedrag beperkt zich niet tot de onmiddellijke nabijheid en ook hun communicatie is minder kwaadaardig dan die van mannelijke stalkers. 5. De gemiddelde stalking duurt 17 maanden, doch twee maanden komt het meest voor. 6. 50% van de vrouwelijke stalkers hervalt in zijn stalkgedrag en dat amper één dag nadat de politie of een wetsdienaar is tussengekomen. 7. Wanneer het slachtoffer een geliefde of een kennis is, verhoogt samen met het geweld ook de frequentie van de bedreigingen en dat bij zowat alle mogelijke profielen van vrouwelijke stalkers. 8. De gevaarlijkste groep vrouwelijke stalkers was degene die eerder een intieme relatie had gehad met het slachtoffer. Het gros van deze slachtoffers kreeg te maken met bedreigingen en fysiek geweld. 9. De minst gevaarlijke groep waren de vrouwelijke stalkers die beroemdheden achternazitten.   Overigens meldt Het Parool dat Willem Buiter president van de Nederlandse bank zou zijn geweest als Heleen Mees niet om hem heen hing. De minister wilde niet dat iemand Wellink ging opvolgen waar 'een gestoorde heks' omheen hing

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DeBoer

  ‘hong’ ?? bestaat niet.

 2. Diederdick

  Triest dat iemand die zo bewierookt is door de Nederlandse media en die tafeldame is geweest bij zoveel duidende programma’sa zo van haar voetstuk valt.

  Daarentegen zou een goede journalist ook eens Buiter zelf onder de loep moeten nemen, rook, vuur, twee kijven twee schuld en zo…

 3. Templein

  Jammer dat dit thema om Mees wordt heengeweven.

  Punt 2 luidt: ‘Ze achtervolgt vooral mannelijke kennissen, vreemden of beroemdheden, eerder dan een voormalige geliefde.’

  Met punt twee wordt dus duidelijk gemaakt dat deze eigenschappen niet op Mees slaan.

 4. DeBoer

  ‘Hong’ is ‘hing’ geworden en nu nog een punt erachter plaatsen graag..pff.

 5. zo maar iemand

  Welingelichte kringen kan maar geen genoeg van krijgen, van Mees. Begint een beetje dwangmatig te worden.

 6. kletsmajoor

  Zou Buiter Mees gedumpt hebben toen hij doorkreeg dat Mees slecht ligt bij het ministerie? Naar de baan van Wellink kon hij evenwel fluiten en nu krijgt hij de woede van een versmaadde vrouw over zich heen.

 7. JerushaG

  Misschien voor het nodige evenwicht ook een goed idee om eens een profiel te geven van het soort getrouwde mannen dat – meestal kwetsbare – vrouwen probeert het bed in te lullen? Ik heb er zelf een paar meegemaakt. Denk jij je veilig te voelen bij een man omdat hij getrouwd is en durf je je daarom kwetsbaar op te stellen en je zorgen aan hem toe te vertrouwen, gaat zo’n man vervolgens misbruik maken van je kwetsbare situatie en je op de meest geraffineerde of brutale wijze verleiden.

  Het is een bepaald slag van getrouwde mannen die denkt zich van alles en nog wat te kunnen permitteren. Daar zou ik nou eens een psychologisch profiel van willen zien hier.

  • Genuine_Defector

   Welja, doe dan ook meteen een profiel van vrouwen die op zoek gaan naar getrouwde mannen en dan compleet en volkomen naïef denken dat dat wel goed zal gaan.

   Ook een bepaald slag.

   (in antwoord op JerushaG)
   • JerushaG

    Daar zullen er ook wel vast wat van zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee. En waar ik geen ervaring mee heb, daar heb ik geen mening over.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
    • Genuine_Defector

     Het gaat mij er meer om dat u de nadruk legt op foute (getrouwde) mannen, terwijl een vrouw die daarmee aan de haal gaat minstens net zo fout bezig is. Tenzij ze onwetend was natuurlijk. En ja, zulke vrouwen bestaan wel degelijk. Veelal golddiggers of anderszins verknipte vrouwen. Aan beide zijden heb je foute lui. Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat er foute mannen zijn. Ken ze zelf ook.

     Maar dat geldt ook voor vrouwen. U zegt dat meisjes worden grootgebracht om mannen te wantrouwen omdat ze uit zijn op slechts één ding. Ik weet niet wat voor verknipt wereldbeeld dat is, maar er klopt werkelijk niets van. Seks is een heel belangrijk onderdeel, maar voor mij (en voor het overgrote deel van mijn mannelijke kennissenkring) uiteindelijk niet het belangrijkste in een vaste relatie. Laat staan het enige. Dat is wel een heel beperkte instelling en getuigt overigens ook van een volkomen verkeerde opvoeding, als je het mij vraagt. Ik moet er ook zelf niet aan denken, zo’n wantrouwende vrouw als vriendin.

     En dan heb ik het er nog niet eens over dat dit iets ‘mannelijks’ zou zijn. Zeker niet vandaag de dag, waar zeer veel ‘vrijgevochten’ vrouwen zich net zo gedragen, als niet veel erger. Ik ben ze – zeker tijdens mijn studiejaren – zo vaak tegengekomen, de sletten van de onenightstands. Sommigen hielden zelfs bij hoeveel mannen ze veroverd hadden. En een enkele keer ben ik vrouwen tegengekomen die gewoon de bar afwerkten, aan wildvreemden vragend of ze hen anaal wilden nemen. Ik verzin dit niet, het gebeurt. En dat zijn meisjes, studentes, uit verder keurige gezinnen. Om dan vervolgens te opperen dat alleen mannen aan één ding denken, komt op mij als volslagen wereldvreemd over.

     Als ik overigens jaren later deze vrouwen tegenkom, klagen ze allemaal ineens dat geen man ze wil hebben. Goh… Hoe zou dat nou komen? En dan gaan ze maar aankloten met een getrouwde man…

     (in antwoord op JerushaG)
     • Genuine_Defector

      Om daaraan toe te voegen; ja, je bent naïef als je denkt dat een getrouwde man de waarheid spreekt.

      Die vent zit daar nu net de boel samen met jou (niet u) te bedriegen…

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • JerushaG

      Joh, shocking! Wat een sloeries!…
      Nee, alle gekheid op een stokje, natuurlijk weet ik wel dat er van die “girlpower” meisjes bestaan die mannen in hun billen (terug)knijpen – en erger. Vind ik ook geen vrijgevochten vrouwen, maar nogal triest.

      Verder vind ik dat degenen die een trouwbelofte hebben afgelegd de verantwoordelijkheid hebben voor hun huwelijk. (Anders moet je maar niet trouwen.) Het is niet buitenstaanders hun taak om jouw huwelijk te beschermen. (Had ik ook nog even toegevoegd aan mijn bovenstaande reactie.) Dat vind ik ook een nogal religieus standpunt. Wie zelf een huwelijk is aangegaan, moet maar sterk zijn. Anders je niet sterk genoeg in je schoenen staat, moet je zo’n belangrijke, symbolische stap niet nemen.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • Genuine_Defector

      Ik bedoelde niet u en uw wereldbeeld persoonlijk… Het ging mij om de opvoeding waarbij meisjes wordt geleerd dat mannen uit zijn op één ding. Dát is m.i. een verkeerde opvoeding, simpelweg omdat het niet klopt. En om eerlijk te zijn, ken ik ook geen vrouw die zo beperkt is opgevoed.

      Daarnaast maakt het me ook niet uit of vrouwen zich als sletten gedragen. Moeten ze zelf weten. Maar het is wel raar om te denken dat mannen uiteindelijk met zulke vrouwen zouden willen trouwen. Want dat is niet zo, kan ik u verklappen

      (in antwoord op JerushaG)
     • Genuine_Defector

      Daarnaast, ik ben niet degene die gaat vertellen hoe mensen hun huwelijk moeten invullen. Moeten ze helemaal zelf weten, zolang er maar niets strafbaars wordt gedaan.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • JerushaG

      Denk maar niet dat de invulling van zo’n huwelijk met wederzijdse instemming gebeurt. De een bepaalt namelijk meestal zonder voorafgaand overleg met de ander hoe het wordt ingevuld. Er zijn maar weinig Van Rooyentjes – en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • JerushaG

      Excuses aanvaard 🙂

      Trouwens, zouden mannen die zich als sletten – players/ playboys/dekhengsten – gedragen (hebben) dan wel zulk geschikt trouwmateriaal zijn?… (Niet met twee maten gaan meten, hè – ook al is dat eeuwenlang wel gedaan.) Ik hoef namelijk net zo min een afgelikte boterham.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
 8. JerushaG

  Voor wie het interesseert, hier de loodgieter zijn eigen verhaal (zie ook WIK-artikel ‘Heleen Mees: wel naar de pedicure, geen bedankje voor de loodgieter’):

  http://www.youtube.com/channel/UCBL76m8BCbD8DU8RmqCVeRQ?feature=watch

Reacties niet toegestaan