Bert van der Veer: “Als er een fabriek voor talkshowpresentatoren zou bestaan, dan kwam Eva van de luxeafdeling.’

Bert van der Veer heeft al de nodige titels op zijn naam staan. De biografie van Patricia Paay van zijn hand lijkt echter zijn eerste echte bestseller te worden. "Ik kan me wel inleven in vrouwenkwesties en relationele toestanden, ja."

Het kostte enige moeite de sappige details uit Paay te krijgen, maar uiteindelijk lukte dat vrij aardig. "Ik kan goed luisteren", verklaart Van der Veer in De Volkskrant de openhartigheid van Patricia. "En ik heb als man een paar lesjes uit mijn hoofd geleerd als het om vrouwen gaat. Dat je niet te snel je mening moet geven als je met ze praat. Dat je niet te snel naar een oplossing moet zoeken voor de problemen die ze aandragen."

Iemand over wie hij in de toekomst misschien ook nog wel een boek zou willen maken is Eva Jinek. "Als er een fabriek voor talkshowpresentatoren zou bestaan, dan kwam Eva van de luxeafdeling. Het is al niet verkeerd dat het een mooie vrouw is, maar ze heeft een voor presentatoren vrij zeldzame eigenschap. Ze kan een heel eind met haar gasten meezeilen, maar het roer ook plotseling met een ruk omgooien en haar tanden laten zien. Mevrouw doet haar huiswerk zo goed dat je als ondervraagde ineens hartstikke klem komt te zitten."

"Ze heeft intelligentie, humor, kennis en de sympathy vote van vrouwen. Ze is aantrekkelijk voor mannen, maar hun partners zien dat niet als een bedreiging. Integendeel, van Eva denken vrouwen: kijk die eens effe lekker een talkshow presenteren namens ons."