Waarom maken we ons zo druk over de geboorte van wildvreemde kinderen?

Vandaag is het de geboorte van de erfgenaam op de Britse troon waar de hele wereld vol van schijnt te zijn. Twee weken geleden was het de zoon van twee artiesten. Ze noemde hun zoon 'Noord', omdat de achternaam van de vader 'West' is. En we vonden dat niet krankzinnig en wreed, maar interessant, schrijft Elite Daily. Kate heeft geen buitengewone prestatie verricht, ze is niet geblinddoekt de Mount Everest opgeklommen, ze heeft een kind gebaard, zoals tienduizenden vrouwen dagelijks doen. Elite oppert dat we zo met de geboorte van wildvreemde kinderen begaan zijn en met beroemdheden in het algemeen omdat we ons vervelen en om ons bijzonder te voelen meeliften op de (vermeend) bijzondere levens van sterren, prinsen en prinsessen. Feit is dat er een verklaring moet zijn voor de uitzinnige belangstelling voor de naamloze baby die misschien over 50 jaar koning van Engeland wordt    

Bron(nen):   Elite Daily      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Har Davids

  Misschien stelt ons leven inderdaad zo weinig voor dat we ons moeten spiegelen aan dat van een beroemdheid; zwelgen in hun ups and downs schijnt iets toe te voegen aan ons bestaan, maar wat dat is, ontgaat mij. Bij nadere beschouwing zullen de VIP’s echt niet veel anders zijn dan wijzelf, daar wij ons behelpen met een flard van wat zij echt zijn.

 2. kletsmajoor

  ‘Feit is dat er een verklaring moet zijn voor de uitzinnige belangstelling voor de naamloze baby die misschien over 50 jaar koning van Engeland wordt’

  Met deze zin geeft de schrijver zelf de verklaring.

 3. meesan

  “Feit is dat er een verklaring moet zijn voor de uitzinnige belangstelling voor de naamloze baby die misschien over 50 jaar koning van Engeland wordt”. Nou, dat dus. Dat hij over 50 jaar koning van Engeland wordt. En van Schotland, Wales, Noord-Ierland, Canada, Australië New Zeeland en een heleboel eilanden. Meer dan 125 miljoen inwoners op dit moment.

  Noord (North) is trouwens geen zoon maar een dochter. Mij interesseert het ook niet, maar het is wel opmerkelijk dat iemand die zich journalist noemt zich aan dat ‘nieuwsfeit’ heeft weten te onttrekken. Of het even nagezocht heeft als het niet in de brontekst aangegeven staat. Of heel handig het geslacht vermeden zou hebben in het artikel door het alleen over kind of baby te hebben.

 4. Templein

  Over die twee artiesten met zoon Noord heb ik tot aan dit stukje nog nooit gehoord. Interessant is alleen in hoeverre ambtenaren namen kunnen weigeren bij verwachte schade voor het kind.

  De hype rond de Britse koningsbaby is vooral een hype van de media. Zeer irritant hoe op Radio I gisteren de hele dag werd gezegd dat de uitzending onderbroken zou worden zodra er nieuws was uit Londen. En dan op zo’n blije toon. En dan nog de zich herhalende vraag: ‘Is er nog nieuws uit Londen? Wordt het een zoon of een dochter’ ‘Nee, een beer, riep bij mij iemand die het ook begon te irriteren.’
  Voor de zoveelste maal wordt duidelijk dat heel veel gebabbel van zogenaamde nieuwsredacties gewist kan worden. Vertel gewoon wanneer de hertogin naar het ziekenhuis gaat, meld vervolgens dat het kind geboren is -en niet eerder. Laat ons ook met rust totdat de nieuwe naam bekend is.

 5. Genuine_Defector

  We?

 6. Heldoppantoffels

  Ik zou er geen traan om laten als elk koningshuis ter wereld onder een bus komt.

Reacties niet toegestaan