Ruben Nicolai verloor veel geld met mislukte theatershow

Ruben Nicolai kan het nog moeilijk hebben over zijn mislukte theatershow Little Friday. Niet alleen inhoudelijk vond hij het niet goed maar ook het publiek bleef weg. "Vreselijk. Dat was mijn duurste hobby ooit. Daar ben ik flink het schip in gegaan", zei de presentator zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Volgens Ruben had hij destijds in 2013 niet genoeg levenservaring om zo'n show te dragen en kwam hij ook op vele andere punten tekort. "Ik had zeker niet genoeg discipline. Ik had geen goede aanvliegroute, ik had niet op tijd een regisseur in de arm, geen goed persplan", somde hij op.

De presentator, die in 2002 nog Cameretten won als duo met Nathan Vecht, zou nu ook niet meer zo snel solo de theaters in gaan. "Ik vind toeren door het land helemaal niet het leukste wat er is", zei hij. Volgens hem was het met de Lama's wel leuk maar alleen niet. "Zeker als de kaartverkoop nogal tegenvalt."

"Het was een drama. Van alle dingen is dit het minst favoriete onderwerp", lacht hij. "Het was een lesje nederigheid van heb ik jou daar."