Diederik Samsom, die zoveel gaf om zijn gezin, gaat scheiden

In de campagne viel het op: Diederik Samsom liet zijn campagnefilmpje domineren door de band die hij heeft met zijn gezin. 'De toekomst van mijn - en andere - kinderen is mijn drijfveer,' was de boodschap. En dan met name de zorg voor Benthe, zijn gehandicapte dochter. Hij snapte de zorg van mensen met een handicap en hun verzorgers. Hij had immers de zorg voor Benthe. Maar die toekomst van zijn kinderen gaat er anders uit zien. Niet door het kabinetsbeleid, maar door de beslissing van Samsom en zijn vrouw om uit elkaar te gaan. Samson nu tegen NRC:  "Mijn kinderen zijn mijn inspiratiebron. Dat blijft zo.  Het leven loopt helaas niet altijd zoals verwacht. Dit is een heel ingrijpende en verdrietige wending." Samsom en zijn vrouw blijven de zorg voor hun kinderen verdelen. Om die reden is de PvdA-leider in dezelfde buurt als zijn familie blijven wonen.    

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Triest voor de familie Samsom. Ik kan me zo voorstellen dat een carriere in de hogere regionen van de politiek niet makkelijk te combineren is met een gezin, en al helemaal niet met een gezin dat zoveel aandacht nodig heeft.

 2. Wil Post

  Wat een vreemde titel boven dit artikel. Je kunt toch heel veel om je gezin geven en toch met een echtscheiding te maken krijgen? Dit werd waarschijnlijk geplaatst door iemand met een vooroordeel of zonder ervaring.

 3. Dutchy

  Triest voor het gezin, maar voor de rest een privé situatie.

 4. iembam

  deze titel komt rechtstreeks uit het riool. Zou hij nu niet meer om zijn gezin geven dan?

 5. Buck Danny

  Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

 6. AT

  Soms is scheiden het beste wat je voor je gezin kunt doen. Als je het vervolgens goed regelt met elkaar zijn kinderen beter af. Wat een BS titel!

 7. JohnBM

  Door de kop van het artkel begint er een vervelende geur rondom “WELINGELICHTEKRINGEN.NL” te ontstaan. hebben jullie nog zo iets als een neutrale journalistieke integriteit.

  • iembam

   Neutraal is veel gevraagd denk ik. Mensen zijn nou eenmaal gekleurd. Maar integer zou fijn zijn. Helaas.

   (in antwoord op JohnBM)
 8. Karel Kritisch

  Geer, hou eens op met die kinderachtige insinuaties.

 9. DiscuJohn

  De heading kan dan wel tendentieus zijn, maar het feit blijft dat Samsom op walgelijke wijze gebruik heeft gemaakt van zijn gezin, ofwel zijn dochtertje. Wie de (opportunistische) bal kaatst, kan hem terugverwachten.

  • :)

   Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ik heb het idee Samsom veel beter te hebben leren kennen dan vele andere politici. Waarom? Omdat hij geen rookgordijn heeft opgetrokken en duidelijk heeft laten zien wat hem drijft en waarom dat zo is. Dit is tragisch, maar niet om die reden verdiend.

   Edit: Ik heb overigens niet op hem gestemd.

   (in antwoord op DiscuJohn)
   • DiscuJohn

    Samsom is zelf een wandelend rookgordijn. Hij wil graag doen geloven dat hij de enige is die weet wat de woorden ‘eerlijk’ en ‘integer’ betekenen. Hij kan ook in één zin tussen de 5 en de 25 verschillende gezichtsuitdrukkingen voortbrengen, waarmee hij zijn boodschap extra kracht bij lijkt te willen zetten. Op mij heeft het echter de uitwerking dat ik er al helemaal niets meer van geloof! Let er maar eens op (zijn fractiegenoten kopiëren deze communicatietechniek overigens feilloos…..) Enfin, ik wens hem en zijn gezin sterkte, want het is dieptriest voor hen allemaal, maar voor hem als politicus hoop ik dat hij ons land snel van zijn bemoeienis verlost.

    (in antwoord op :))
 10. Dead Silence

  Ookal moet ik niets hebben van deze Greenpeace activist, dit wens ik niemand toe, ook z’n kinderen niet.

 11. zo maar iemand

  Wat hadden hij en zijn vrouw moeten doen dan? Bij elkaar blijven voor de kinderen? Is dit een bewijs dat hij niet van zijn kinderen houdt? Ik vind het naar voor hem, wat ik ook verder van hem vindt. En ook voor zijn vrouw en kinderen. En ik zou willen dat de media (Wel.nl, NRC, Joop) er niet zo om zouden smalen. Heel ongepast. Deze artikelen leest dat kleine meiske ook later, of ze hoort het op school. Onnodig krenkend.

 12. Jetserin

  Wen er maar aan dat papa beroemd is en weg is.
  Lulverhaal dat hij voor de kinderen zorgt.
  Den Haag is een baan van 80 uur per week.

  Dat hou je alleen maar vol als je een egoistische narcist bent.

Reacties niet toegestaan