John Lennon klonen? Een tandarts gaat het proberen

In november 2011 kocht een Canadese tandarts een van John Lennons tanden voor $31.000. Dat leek toen de daad van een Beatlefan met beroepsdeformatie. Maar tandarts Michael Zuk heeft grootste plannen met de tand. Hij wil het DNA uit de tand gebruiken om John Lennon weer tot leven te wekken in gekloonde vorm. In een persbericht zegt Zuk dat hij de tand heeft gestuurd naar Penn State University met het verzoek de genetische code uit de tand te destilleren. Zuk gaat er van uit dat ergens in de toekomst wetenschappers er in zullen slagen levende dieren te herscheppen uit genetisch materiaal. En zodra ergens ter wereld wetenschappers hebben uitgezocht hoe een mammoet te klonen, komt Zuk in actie om John Lennon te klonen. Want aan John Lennon heb je ten slotte meer dan aan een mammoet. Zuk zal zijn kloon-activiteiten wel in een ander land moeten uitvoeren dan in zijn eigen Canada: daar is klonen sinds 2004 bij wet verboden. Als je Zuks activiteiten wilt volgen of hem wilt steunen, dan kan dat op de speciale site: JohnLennonTooth.com.

Bron(nen):   Newser      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  In hemelsnaam waarom?
  “Want aan John Lennon heb je ten slotte meer dan aan een mammoet”; daar valt nog over te discussieren…
  Met de Beatles absoluut geweldig en invloedrijk, maar daarna alleen maar zwaar overschat.

  • Kopje thee

   Haha, ik ben wel benieuwd naar die discussie. Met name over de lol die aan een mammoet te beleven valt. 1 mammoet, hè? Eentje.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 2. kletsmajoor

  Daarmee komt John Lennon echt niet terug. Bij de geboorte van de kloon heeft meneer Zuk weliswaar een baby met hetzelfde DNA als John Lennon, maar de ontwikkeling naar een volwassene met precies dezelfde herinneringen, creativiteit en interesses als John Lennon is niet meer te reproduceren. Simpelweg omdat de tijd waarin John Lennon opgroeide voorbij is.

  • Har Davids

   Het zou wel een interessant experiment zijn: wat voor persoon gaat er groeien uit het DNA van een overleden individu? Misschien moet deze tandarts de film “The boys from Brazil” eens bekijken.

   (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan