Goedele Liekens heeft huidkanker: “Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter”

Goedele Liekens, sekstherapeute en politica heeft huidkanker, laat ze weten via Facebook.

“Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, schrijft ze. “Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

“Helaas te laat: de kankercellen hadden zich een weg ìn mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren. Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ‘Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog. Sic, slik, een verdict dat veel mensen moeten aanhoren, ik weet het. Maar ook steeds vaker hoeft dat -dankzij onze goede gezondheidszorg- geen doodsvonnis te zijn. Het is behandelbaar, dat geluk heb ik.”

“Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Halverwege de trap moeten stoppen eer je boven in je bed gekropen raakt, slap en koortsig in de zetel’ verward... lotgenoten kennen het.”

Bron(nen):   HLN (€)