Dit is de video van Prem die tekeer gaat tegen Sinterklaas

Dinsdag zat Prem bij DWDD hysterisch te gillen dat Sinterklaas niet bestaat. Op een tijdstip dat veel kinderen nog wakker zijn is dat geen goed idee, nog los van de toon. Prem gleed al vaker uit, bijvoorbeeld toen hij zonder enige grond zei dat Volkskrant recencent Jean Pierre Geelen het doet met kleine kinderen.

42 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Er is ook enigszins goed nieuws over de publieke omroep.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3528594/2013/10/17/NPO-moet-verplicht-16-miljoen-aan-documentaires-besteden.dhtml

  • Dead Silence

   Hangt ervan af welke documentaires men maakt. Maar het is een begin.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Genuine_Defector

    Hopelijk kopen ze docu’s aan in plaats van ze zelf te maken. Wat mij betreft wisselen ze één van de huidige drie publieke kanalen in voor een soort Holland Doc. Gewoon aan één stuk door interessante docu’s. Hoeft niet duur te zijn en is ook nog eens leerzaam.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • conspiracy_voice

     Wat een genante reacties in een zogenaamd tolerant land. Prem neemt de ondankbare taak op zich jullie een spiegel voor te houden…einde discussie!

     (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Kees Cornelder

  Wat is er nou tegen een nar, en nog wel een die door de publieke omroep (duur) betaald wordt ook? De VARA/DWDD wil die joker in de uitzending hebben, juist vanwege zijn veronderstelde ‘onberekenbaarheid’ Goeie act jongen!

 3. Jannie Ooms

  Sinterklaas bestaat wél, voor onze kleintjes. En Prem, een gesjochte, ijdele en publiciteitsgeile advocaat, de drama queen bij uitstek, grijpt de gelegenheid aan om weer eens zijn altijd sluimerende woede te ventileren. Nu weer over Sinterklaas en, in het bijzonder, Zwarte Piet.

  Sinterklaas en Zwarte Piet: waardevolle Nederlandse folklore. En deze schreeuwer zou dat willen afschaffen omdat hij zich gediscrimineerd voelt? Is Zwarte Piet dan misschien een hindoestaan? En geen neger? Dat zou nieuws zijn voor me, hoor.

  Overigens: hij stelt zelf dat niemand hem kan discrimineren omdat hij ‘superieur’ is. Waarom dan die boosheid?

  Ik ben ook boos. DWDD wordt uitgezonden op een tijdstip dat de kinderen doorgaans nog niet naar bed zijn. En Prem, een ongeleid projectiel, gaat dan ondanks het verzoek van Beau zitten gillen dat Sinterklaas niet bestaat. Ik vind dat Prem voor straf niet in de zak moet, maar gewoon weer eens een half jaartje van TV moet worden geweerd.

  • Janneke van Vught

   Wat een verschrikkelijke genante vertoning was dat.
   Het hele gedoe om Zwarte Piet heeft helemaal niks met discriminatie te maken volgens mij.

   Wij vertellen de kinderen een fabel die een keer per jaar tastbaar is in de vorm van Sint en Piet. Er is werkelijk geen enkel kind die uit zichzelf de link zal leggen tussen onderdrukte negers, slaven of andere ellende.

   Ik ben een enorme voorvechter voor gelijke rechten voor iedereen en allemaal, ongeacht de huidskleur, opvatting of geloof.
   Ik denk dat wanneer je land voor land gaat zoeken je overal wel folklore aantreft die het daglicht van vandaag de dag niet kan verdragen.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 4. Glorix

  Ik werd misselijk van het optreden van deze immigrant.

 5. Dead Silence

  Prem krijgt van mij de Zwarte Piet.

 6. Jan koolraap

  De Surinamers blijven altijd en eeuwig over discrimminatie zeiken.
  Met of zonder zwarte piet.

 7. Kopje thee

  Nog afgezien van de discussie rond Zwarte Piet, word ik ook moe van het argument dat je met het sinterklaasfeest zou ‘liegen’ tegen je kinderen. Zo’n hard woord voor zoiets liefs. Er is niets mooier dan het aanspreken van de verbeelding van een kind. Verhaaltjes, sprookjes, boswandelingen (kijk! Een kabouter!) worden er zoveel mooier op. We hebben een heel volwassen (ontgoochelde) leven om het bij de gortdroge feiten te houden, laat ze nou…

 8. De Staatsburger

  Kan deze Schreeuwpiet in de zak mee naar Spanje?

 9. Ad van Rooij

  Dat ze deze man nog een podium geven, hij is onmogelijk stom

 10. Anna

  Wat een vreselijk mannetje is dat , ik heb Surinaamse familie en vrienden , ze walgen van hem en vieren net als wij gewoon Sinterklaas ! Hypocriet met zijn geschreeuw , Premmetje is er ook dol op om het regelmatig over de slavernij te hebben , om ff de Nederlanders onderuit te trappen , nou meneer er blijken nog steeds min. 30 miljoen slaven te bestaan , ik zou zeggen ga je daar mee bezig houden , zien we jouw kop niet meer op de buis .

  • richard322

   Prem is inderdaad een schreeuwlelijk. Echter. MIjn Surinaamse schoonfamilie viert ook gewoon Sinterklaas en ik dacht als blanke altijd dat zij geen moeite hadden met zwarte piet. Tot ik het ze deze week vroeg. En toen bleek dat ze het wel degelijk pijnlijk en kwetsend vonden. Het zijn beleefde mensen en zij zullen er daarom tegen blanke Nederlanders nooit wat van zeggen. Ze hebben zich allemaal aangepast, hebben allemaal een baan, mijn partner en haar broers en zusters zijn helemaal vernederlandst. Maar het blijft pijnlijk voor ze. Waarom zouden we hen niet een ietsje pietsje tegemoet komen door zwarte schoensmeer voor groene schoensmeer in te ruilen. Is dat werkelijk zo’n opgave. Wij zijn een land met een slavernijverleden. Wij hoeven ons niet te schamen voor dat verleden, immers daar zijn de nu levende mensen nul procent verantwoordelijk voor. Maar we kunnen wel de restjes van dat verleden die NU nog bestaan (zoals zwarte piet), opruimen. En laten we sowieso een beetje ons hoofd koelhouden.

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Opruimen ? Groene kleur ? Sorry maar ik zeg , geen denken aan , onze cultuur wordt al genoeg aangetast ! Als je zwarte Piet zo pijnlijk vindt kijk je de andere kant uit en vier je het niet , simpel zat ! Dit is Nederland ,onze 5 December , that’s it !

    (in antwoord op richard322)
    • richard322

     Sinterklaas is zo alom tegenwoordig dat er niet aan te ontsnappen valt. Het is niet iets dat zich alleen in de privésfeer afspeelt en dat je zo makkelijk kan omzeilen. Van overheidswege (en de overheid is er voor iedereen) worden sinterklaasintochten georganiseerd, de staatsomroep zendt het uit (en Nederlanders van alle achtergronden hebben daar belasting voor betaald), op scholen wordt het georganiseerd en kinderen hebben schoolplicht. Zwarte kinderen in de klas kunnen moeilijk een blinddoek voordoen.

     (in antwoord op Anna)
   • Karel Kritisch

    Liever grijs dan. Dat lijkt het nog wat.

    (in antwoord op richard322)
   • marianne martens

    kan me voorstellen dat je familie daar niet vrolijk van wordt en dat jij er anders over gaat denken.Zomaar een ander voorbeeld, als mensen nog niet in een ziekenhuis of verpleegtehuis hebben gelegen of ziek zijn geworden merk je een grote omslag in beleving als ze daar wel mee in aanraking komen, behalve bij de werkelijke kakkers, ze worden geholpen en worden meestal weer gezond. Ze denken hierna veelal anders over deverpleegkundigen/specialisten, laboranten e.a. dan daarvoor. Moet ik me gaan druk maken hoe sommige rappers die de melkflessen/ witten ( de mens komt voort uit Afrika, wat wil Prem nog meer ) beledigen. Neen. Prem verkondigt geen evolutie, maar het opheffen van een Oud- Nederlands gebruik, waar naast de de Zwarte Piet nog veel meer zaken gebeuren, zoals samen zijn, gedichten, grappige jokers maken, etc. Dus in de toekomst mogen we ook geen chocolade of zwarte koffie drinken. Filmpje nog even van Prem gezien, wat hij brult lijkt mij overtrokken en overdonderend, inderdaad kinderen gaan met mensen uit alle culturen ontspannen om, dat is prachtig om te zien en daar hebben ouders, familie, vriendjes en onderwijs allemaal een aandeel in gehad. Nu nog de juiste verhalen en geschiedenisboeken

    (in antwoord op richard322)
    • richard322

     Ik heb Prem niet horen zeggen dat hij het Sinterklaasfeest als geheel wil opheffen (alleen dat hij het hypocriet vind, wat ik zwaar overtrokken vind), en als ik iets gemist heb, dan is Prem de enige. De critici maken alleen bezwaar tegen de negerkarikatuur die zwarte piet is. Dat is met een minieme ingreep verholpen, bijvoorbeeld een paar vegen op het gezicht in plaats van een Blackface (google dat maar eens). Maar op internet schreeuwen de autochtonen nu moord en brand dat hierdoor hun cultuur om zeep zou worden geholpen. Kom nou toch. Piet is door de decennia al flink aangepast (kinderen worden niet meer bedreigd met roe en deportatie) en de tijd staat niet stil. Voor de rest is Sinterklaas gewoon een heel leuk feest en het wordt er alleen maar leuker op als het voor iedereen leuk is. Voor wat betreft zwarten die blanken menen te moeten beledigen wegens ras, nationaliteit of de daden van verre voorouders, die krijgen van mij net zo goed weerwoord.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      Dat er zoveel opwinding is over Zwarte Piet zegt meer over de achtergronden van deze huidige samenleving. Kort lontje, snelle media, (een Amerikaanse, die zegt dat ze niet naar Nederland gaat na het lezen van 1 zin vanwege Zwarte Piet), is ws geen ruimte om de gedachten en gevoelens in te “laten klinken” en te veranderen. Zelf heel jong een relatie gehad met een Surinaamse jongen, zong in een bandje Percy Sledge etc, later met heel veel mensen gewerkt waaronder vluchtelingen,asielzoekers waaronder veel jonge kinderen. Ben er geestelijk rijker door geworden. Maar laat ook de mensen, waaronder ikzelf, de ruimte krijgen om te veranderen. Prem e.a. schreeuwt ook .Ander voorbeeld, net alsof het snel door de Kamers jassen van nieuwe wetten zo goed uitpakt. net alsof het zo goed heeft uitgepakt dat de re-ageerpubers ( w.o. een gelijkende Bos op KoK, ze hebben de O gemeen ) een A4’tje vol kladderden met bezuinigingen en maar lachten en lachten.

      (in antwoord op richard322)
     • richard322

      Ben het eens met veel van wat je zegt. Prem moet ook ophouden met schreeuwen en mensen als Quinsy Gario moeten begrijpen dat Nederlanders van nu geen kwade bedoelingen hebben met zwarte piet. In die zin is het begrijpelijk dat mensen boos worden om de beschuldiging van racisme die ze impliciet naar hun hoofd krijgen. De negerzoen is overigens niet verdwenen, het product is nog hetzelfde en dus even lekker, alleen de merknaam is veranderd in Buys zoenen. De fabrikant maakte later bekend dat de naamsverandering weinig te maken had met de kritiek erop, men wilde het product gewoon anders in de markt zetten en allerlei soorten ‘zoenen’ introduceren: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/archief/article/detail/804141/2006/12/20/Negerzoen-weg-om-commercie.dhtml

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      dank, ga meteen de Buys zoen kopen

      (in antwoord op richard322)
     • RhodBerth

      Zwarte Piet is geen blackface, blackface is een amerikaans fenomeen dat wij hier in NL niet eens kennen of gekend hebben.

      (in antwoord op richard322)
     • richard322

      We weten niet wat de geestelijke vader van Zwarte Piet (Jan Schenkman) voor intenties en bronnen had want voor zover ik het begrepen heb is dat niet overgeleverd. Maar als het eruit ziet als een eend, praat als een eend, loopt als een eend en ruikt als een eend…. Als je Blackface definieert als het zich verkleden en schminken van blanke mensen om er als negerkarikatuur uit te zien, en daarmee de lachers op je hand te krijgen, dan is Zwarte Piet min of meer een Blackface-figuur. Zwarte Piet is ontstaan in 1850 toen Blackface in de VS op z’n hoogtepunt was (en enorm populair was). Zwarte Piet is lang een dom type geweest en tot in de jaren ’80 praatte hij op de televisie met een ‘grappig’ Surinaams accent (terwijl hij volgens de theorie uit Spanje kwam). Hij is geleidelijk aangepast en wegens voortschrijdend inzicht is het Surinaamse accent inmiddels verdwenen evenals de roe en de zak. Maar dat laat ook zien dat hij niet in beton gegoten is.

      (in antwoord op RhodBerth)
 11. Robin

  Prem is kan een uitstekende reden om een gefundeerde hekel aan negers te hebben.

  • richard322

   Dat is net zo dom als zeggen dat Anders Breivik een reden is om een hekel aan blanken te hebben.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    En jij bent een uitstekende reden om een hekel aan mensen te hebben.

    (in antwoord op richard322)
    • richard322

     Last van zelfhaat?

     (in antwoord op Robin)
     • Robin

      “Hekel aan” is niet het zelfde als “haat”. Maar dat leren je ouders je nog wel. Als ze van je houden tenminste. En dat kan ik mij, gezien je totale gebrek aan humor, niet voorstellen. Maar genoeg gezwartepiet, Fijne avond!

      (in antwoord op richard322)
     • Marcel van Houten

      Ophouden, anders krijgen jullie allebei met de roe!

      (in antwoord op Robin)
 12. Cornelis Berend

  De kerstman is wreed voor dieren. Rendieren door de lucht laten vliegen, foei! Ook afschaffen.

 13. Buck Danny

  Als ik tegenwoordig de naam Prem voorbij zie komen, moet ik meteen aan dit artikel denken:
  http://www.speld.nl/2013/09/15/prematologen-vinden-onderwerp-waarover-prem-geen-mening-heeft/

 14. Genuine_Defector

  Prem is een relnicht pur sang. Als iedereen tegen Zwarte Piet zou zijn, zou Prem voor zijn. Zolang hij maar ergens over kan schreeuwen.

 15. catchit64

  Wat een zielige trieste man is die Prem. Maar wat nog erger is is het programma DWDD. Het programma is gewoon op. Weer zaten dezelfde mensen aan tafel die er al jaren zitten te klagen en te zeuren. Prem, Beau en meneer Römer is ook al veel vaker langs geweest.

  Zoeken naar onderwerpen waar wat over te zeiken valt, da’s zonde van de zendtijd.

 16. Bart Pasmans

  Moeten we ons niet ergens anders druk om maken, en laten we “onze” traditie houden… hun slachten toch geiten en schapen “hallal” en daar gaan ze ook vrolijk mee door… Bij ons gaat er in ieder geval niet iemand dood (meestal niet dan 😛 )

 17. Rob Staal

  Prem probeert dat vage ego van hem toch steeds weer op de beeldbuis te persen maar volgens mij kan hij alleen nog maar schitteren als de afvallige zwarte Piet.

  Als Prem zich toch op die manier wil profileren hoor hij niet thuis op de tv maar in z’n thuisland met een hele dikke vette spiegel voor zich.
  Prem verdient namelijk maar één pubiek en dat is publiek wat uit Prem zelf bestaat.

 18. Mulder

  Mr. Prem beweert dat Sint Nicolaas een Turk was. Dit is onjuist: Sint Nicolaas leefde rond 325, tijdens keizer Constantijn, terwijl de Turken (een steppenvolk als de Hunnen) pas na het jaar 1000 verschenen.
  De bewering is dus even dom als beweren dat de Azteken Spanjaarden waren.

 19. Basco

  Sukkel!!!! Jaren lang onze buurman geweest. En vierde gewoon sinterklaas met zijn dochtertje. LOSER!!!!!

Reacties niet toegestaan