Brandpunt onthult nieuwe details Holloway

Brandpunt Reporter heeft donderdagavond een uitzending gewijd aan het politieonderzoek naar de vermissing van Natalee Holloway. Het programma vertelt dat iedereen ervan uitgaat dat Joran van der Sloot verantwoordelijk is voor haar verdwijning, maar dat zou volgens Brandpunt wel eens anders kunnen zijn.

Het team van Brandpunt heeft het politiedossier in handen gekregen en daar vinden ze belangrijke 'antwoorden'. Peter R. de Vries, die zich ook intensief heeft beziggehouden met het onderzoek, vertelde eerder op de avond bij RTL Boulevard dat het een interessante uitzending is. Toch gelooft hij niet helemaal in de bevindingen van de journalisten. "Zij zeggen dat er een kans van 40 procent bestaat dat Joran het niet heeft gedaan, maar voor mij staat vast dat hij het wel gedaan heeft", aldus de bekende misdaadverslaggever.

Brandpunt vertelt onder meer over een man genaamd Steve. Hij deed een valse verklaring, namelijk dat hij heeft gezien dat Natalee door Joran en zijn vrienden is teruggebracht naar haar hotel. Maar dat bleek al snel niet waar te zijn, hij verklaarde daarna verschillende tegenstrijdigheden. Er wordt dan ook gedacht dat hij heeft geprobeerd de aandacht af te leiden. Een ander punt is een man die negen dagen voor de verdwijning een Amerikaanse vrouw heeft aangerand op het strand waar Holloway ook zou zijn geweest vlak voor haar verdwijning. Hij zou ook iets te maken kunnen hebben met haar vermissing. Hier zou allebei geen goed onderzoek naar zijn gedaan.

"Ze hebben wel de vinger gelegd op een aantal zere plekken in het politierapport. Ze komen met drie scenario's waar het nooit goed uitgerechercheerd is door de politie", vervolgt De Vries. Peter R. zegt dat hij alleen delen van het politierapport onder ogen heeft gekregen. "Wij hebben eigen onderzoek gedaan en veel bronnen en betrokkene gesproken." De Vries raadt mensen aan om de uitzending wel te bekijken. "Het is een interessante reportage die iedereen maar moet gaan zien en erover oordelen."